Ar turite savo mėgstamą varškės apkepo receptą? Jeigu turite, pamėginkite iškepti ir pagal šį, tikrai nenusivilsite. O jeigu neturite, pamėginkite, kad pagaliau turėtumėte. Šiame Alfo recepte nėra nei miltų, nei manų kruopų: tik daug varškės ir... purumo! Lengvas patiekalas ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Patiks visai šeimai!
Laidą AlfoVila žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2 asm.
Puriam ir kremiškam varškės apkepui pagaminti reikia:
2 kiaušinių
2 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių
180 g ŽEMAITIJOS pusriebės varškės 9 % rieb.
1 šaukšto migdolų miltų
½ šaukštelio kepimo miltelių
⅓ citrinos
1 šaukšto ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
2 GAIDELIS sausainių „Klasika“
5–6 šaukštų aviečių
1 banano
ŽEMAITIJOS natūralios grietinės 30 % rieb. (patiekti)
1. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus plakite su elektriniu plaktuvu, berkite šaukštą DANSUKKER cukraus miltelių ir toliau plakite, kol baltymai virs standžiomis putomis. Tada išplakite kiaušinių trynius.
2. Į kiaušinių trynius sudėkite ŽEMAITIJOS pusriebę varškę, migdolų miltus ir išplakite. Berkite
kepimo miltelius, išmaišykite. Įtarkuokite citrinos žievelės, sumaišykite.
3. Į tešlos masę sudėkite plaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite.
4. Kepimo formą ištepkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlė sviestu, berkite rankomis laužytų
GAIDELIS sausainių „Klasika“, dėkite avietes, banano gabaliukus ir paruoštą apkepo masę.
5. Dėkite į orkaitę ir kepkite 180 °C temp. apie 20 min.
6. Iškepusį apkepą apibarstykite cukraus milteliais, galite patiekti su ŽEMAITIJOS natūralia
grietine.
PATARIMAI
1. Apkepo tešlą galite paskaninti 2 šaukštais ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlė sviesto. Tada
apkepas bus dar švelnesnis.
2. Apkepo pagrindui galite rinktis ir kitus GAIDELIS sausainius.
3. Jei mėgstate šokoladą, galite pagardinti apkepą keliais PERGALĖS šokolado gabaliukais (įdėkite jo į tešlą).
4. Avietes galite keisti šviežiomis braškėmis ar šilauogėmis.
Skanaus.