Norite varškėtukų, bet seni receptai pabodo? Pasigaminkite spurgas-virtinukus, kurie bus didysis Jūsų pusryčių atradimas!
Greitas, skanus, lengvas patiekalas, kuris džiugins ir didelius, ir mažus.
Varškės spurgytėms-virtinukams pagaminti reikia:
Padažui:
1 stiklinės grietinėlės 35 % rieb.
1 šaukštelio DR. OETKER vanilės pastos
3 šaukštų DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
Virtinukams:
250 g DVARO varškės 9 % rieb.
80 g DVARO sviesto 82 % rieb.
1 didelio kiaušinio
1–2 šakelių mėtų
2 šaukštų DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
50 g kukurūzų miltų
Žiupsnelio druskos
Šlakelio aliejaus
Pagardams:
1 stiklinės PAULUNS traškių javainių su braškėmis ir avietėmis
1 saujos mėgiamų uogų
PAULUNS traškius javainius su braškėmis ir avietėmis susmulkinkite virtuviniu smulkintuvu iki norimo dydžio trupinių.
Padažui skirtą riebią grietinėlę užvirkite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ ir DR. OETKER vanilės pasta, virkite apie 2–4 min, kol grietinėlė sutirštės.
DVARO varškę 9 % rieb. ir kambario temperatūros DVARO sviestą 82 % rieb. sutrinkite kartu su kiaušiniu, smulkintomis mėtomis, DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ ir druska iki vientisos masės, sudėkite miltus ir maišykite, kol gausis vientisa masė. Padėkite į šaldytuvą 10–15 min.
Rankas suvilgykite aliejumi ir suformuokite norimo dydžio virtinukus (patariu daryti mažesnius nei graikinis riešutas, nes jie greitai išverda ir tokio dydžio virtinukus skaniau valgyti), virkite apie 3 minutes sūdytame verdančiame vandenyje. Jei bijote, kad virtinukai gali ištižti, įberkite šiek tiek krakmolo.
Į atskirus indelius sudėkite uogas, virtinukus, padažą ir trupinius. Spurgas-virtinukus ragaukite mirkydami į norimus pagardus.
Skanaus!