Reikia:
½ stiklinės vandens
½ stiklinės ryžių acto
½ stiklinės cukraus
1 šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies
kelių česnako skiltelių
žiupsnelio maltos aitriosios paprikos
1 šaukšto pomidorų pastos
1 šaukštelio krakmolo
400 g lukštentų krevečių
kelių šaukštų sviesto
400 g konservuotų arba virtų pupelių
1 žaliosios citrinos
druskos, juodųjų pipirų
1. Vandenį ir actą supilkite į nedidelį puodą ir užvirkite.
2. Įmaišykite cukrų, imbierą, trintą česnaką, aitriąją papriką ir pomidorų pastą.
Išmaišykite ir kaitinkite dar apie 5 minutes.
3. Įmaišykite krakmolą ir nukelkite puodą nuo ugnies. Atvėsinkite.
4. Keptuvėje su sviestu iškepkite krevetes.
5. Pagardinkite tarkuota žaliosios citrinos žievele ir įspauskite sultis.
6. Suberkite pupeles, supilkite paruoštą padažą, įberkite žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų ir pakaitinkite apie 5 minutes.
Skanaus!