Pupelių ir morkų užtepėlei pagaminti reikia:
1 AUGA morkos
1 svogūno
Aliejaus (kepti)
½ šaukštelio SANTA MARIA maltos kalendros
1 skardinės nusunktų konservuotų pupelių
2 skiltelių česnako
1 šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės
SANTA MARIA akmens druskos
SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“
Alyvuogių aliejaus (patiekti)
KIETAVIŠKIŲ saldaininių pomidorų (patiekti)
SPILVA marinuotų agurkėlių (patiekti)
Agurkų, ridikėlių, saliero lapkočių, laiškinio svogūno ir kitų daržovių, duonos lazdelių (patiekti)
1. Sutarkuokite morką, supjaustykite svogūną plonais šiaudeliais ir pakepinkite viską su šlakeliu aliejaus. Įberkite SANTA MARIA maltos kalendros, permaišykite. Kepkite apie 5 min. – kad daržovės suminkštėtų.
2. Iškepusias daržoves atvėsinkite. Tai galite padaryti išdėję jas plonu sluoksniu didelėje lėkštėje.
3. Pupeles ir česnaką sudėkite į trintuvo indą, taip pat sudėkite atvėsintas morkas su svogūnais, apelsinų žievelę, įberkite SANTA MARIA akmens druskos, SANTA MARIA juodųjų pipirų ir sutrinkite iki vientisos masės.
4. Sudėtą į indelį užtepėlę galite pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti smulkintomis petražolėmis arba mėtomis. Patiekite su paruoštomis daržovėmis.
ALFO PATARIMAI:
Daržoves supjaustykite taip, kad būtų patogiai valgyti – pailgomis lazdelėmis. Nevenkite ir svogūnų laiškų.
Nupjaukite ridikėlių lapų viršūnėles – iš jų pagaminsite gardųjį pestą su kietuoju sūriu ir riešutais.
KIETAVIŠKIŲ saldaininius pomidorus sudėkite tiesiai su šakele – tai papuoš patiekalą.
Prie šios užtepėlės puikiai tiks ir SPILVA marinuoti agurkėliai.
Patiekalą paserviruokite ant medinės lentelės.
Skanaus!