Mėgstate keptą viščiuką? Iškepkite jį sveikiau, kartu su vitaminų pilnomis rudeninėmis daržovėmis. Tobulas vieno puodo patiekalas sotiems pietums ar ypatingai vakarienei.
Puode su rudeninėmis daržovėmis keptam viščiukui reikia:
3 morkų
2 saldžiųjų bulvių
2 svogūnų
1 kukurūzo burbuolės
4 skiltelių česnako
1 aitriosios paprikos
3 vidutinių pomidorų
1 viščiuko
½ stiklinės alyvuogių aliejus
2 saujų jaunų bulvių
1 saujos rozmarinų
1 stiklinės vandens
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Morkas, saldžias bulves, svogūnus ir kukurūzą nuvalykite, supjaustykite stambiais gabaliukais. Česnakus ir aitriąsias paprikas susmulkinkite. Pomidorus supjaustykite į 8 dalis.
Viščiuką pamarinuokite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, aitriosiomis paprikomis ir puse rozmarinų bei smulkintų česnakų. Palikite šaldytuve marinuotis 2–3 valandas arba per naktį.
ZYLE puode jaunas bulves sumaišykite su pjaustytomis daržovėmis, pagardinkite druska, pipirais, alyvuogių aliejumi bei likusiais rozmarinais ir česnakais. Supilkite vandenį.
Ant daržovių dėkite marinuotą viščiuką, uždenkite dangčiu ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. 40 min. Nuimkite dangtį ir dar pakepkite 20 min., kad apskrustų.
Iškepus uždenkite dangtį ir palaikykite apie 30 min., kad viskas susistovėtų.
Patiekite vištieną su keptomis daržovėmis, o sultinį panaudokite padažui.
Video receptas:
Skanaus!