Daržovių paruoštukai neturi sezono, nes jeigu gaminant maistą atlieka morka, paprikos gabalėlis ar burokėlis, likutį visada geriau ne išmesti, o tinkamai paruoštą užšaldyti.
Kelios idėjos, kurias įgyvendinę tikrai džiaugsitės.
Paruoštukai sriuboms ir troškiniams
Daržoves nuplaukite ir nusausinkite. Smulkinkite jums priimtinu būdu ir sudėkite į maišelius. Vienas iš pagrindinių šiuolaikinės virtuvės „trendų“ yra gaminti panaudojant absoliučiai visas produkto dalis. Pagrindinė šios gastronominės krypties mintis yra mažinti atliekų kiekį, bet skatinti kūrybingumą. Žinomi pasaulinio lygio šefai maistui naudoja viską – net ir česnako ar svogūno lukštus. Tad mes irgi pristatome šią idėją, o jūsų pasirinkimas jai pritarti arba ne.
Ekologiškas paruoštukas daržovių nuovirui
Visas daržoves prieš nulupdami labai kruopščiai nuplaukite – taip, kad niekur
neliktų nešvarumų. Į maišelį sušaldymui galima dėti svogūnų, česnakų, morkų,
salierų lukštus, petražolių, krapų kotelius. Tokį maišelį galima rinkti per kelis kartus
vis jį papildant.
Sėkmės ir skanaus!