top of page

Proginis jautienos didkepsnis (Receptas)

Patiekalas, kurį norėsis ruošti vėl ir vėl. Pasimėgaukite ir šeimos pietų metu, ir nustebinkite

juo svečius, patiekę ant šventinio stalo.


jautienos didkepsnis_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


1–2 asm.

Gaminimo laikas: apie 30 min.


Jautienos didkepsniui pagaminti reikia:

  • 4–5 bulvių

  • ½ svogūno

  • 3–4 skiltelių česnako

  • ½ raudonos aitriosios paprikos

  • 1 saujelės kalendrų

  • 1 saujelės petražolių

  • 1 citrinos

  • 3–4 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 2–3 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • 220 g KITCHEN ME sausai brandinto jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“

  • 80 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • 2 šakelių rozmarino

  • 1½ stiklinės ŽEMAITIJOS A2 pieno be laktozės

  • 2 šaukštelių SACLA kaparėlių

  • ½ stiklinės VORUTA nealkoholinio raudonojo vaisių ir (ar) uogų vyno

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio

1. Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje.

2. Svogūną, česnaką, aitriąją papriką ir žoleles susmulkinkite.

3. Nutarkuokite citrinos žievelę.

4. SPILVA marinuotus agurkėlius supjaustykite smulkiais kubeliais.

5. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus, įkaitinkite ir dėkite

nusausintą KITCHEN ME sausai brandintą jautienos mentės didkepsnį „Black

Angus“. Kepkite ant didelės kaitros iš vienos pusės 2 min.

6. Kitoje keptuvėje išlydykite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą ir sudėkite 2

smulkintas česnako skilteles. Patroškinkite 1–2 min.

7. Į keptuvę su jautienos didkepsniu dėkite rozmarino šakeles.

8. Į keptuvę su lydytu sviestu supilkite ŽEMAITIJOS A2 pieną be laktozės, sudėkite

smulkintus agurkėlius ir SACLA kaparėlius. Gerai išmaišykite.

9. Jautienos didkepsnį apkepkite iš visų pusių ir prieš serviruodami palaikykite 5 min.

10. Į keptuvę, kurioje kepė jautiena, pilkite VORUTA nealkoholinį raudonąjį vaisių ir (ar)

uogų vyną ir jį nugarinkite.

11. Į išvirtas bulves supilkite sviesto ir pieno mišinį. Gerai sutraiškykite konditerine šluotele. Pagardinkite KOTANYI druskos ir pipirų mišiniu.

12. Į nugarintą vyną sudėkite likusias smulkintas daržoves ir žoleles bei citrinos žievelę.

Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite.

13. Į lėkštę dėkite bulvių košės, jautienos didkepsnį, pagardinkite druska ir pipirais. Ant

viršaus dėkite žolelių padažo, o ant bulvių košės uždėkite gabaliuką sviesto.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page