Prancūziškas morengas bus biresnis, trapesnis.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Morengui pagaminti reikia:
2 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
75 g cukraus miltelių
75 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
1. Atskirkite baltymus nuo trynių. Elektriniu plakikliu dubenyje išplakite baltymus iki putų.
2. Po šaukštą įplakite DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“. Plakite iki švelnios
konsistencijos, kol ims blizgėti (apie 10 min.).
3. Tada šaukštu atsargiai įmaišykite cukraus miltelius.
4. Pasiruoškite skardą su kepimo popieriumi. Masę dėkite į konditerinį maišelį ir formuokite
nedidelius morengo sausainėlius.
5. Kepkite orkaitėje 100 °C temp. su karšto oro apipūtimo funkcija apie pusantros valandos.
PATARIMAI:
Labai svarbu, kad atskiriant baltymus nuo trynių, į baltymus nepakliūtų trynių, nes juose yra emulguojančių medžiagų. Tuomet kyla labai didelė tikimybė, kad baltymai gerai neišsiplaks.
Plakimui geriau rinkitės metalinį arba stiklinį indą, nes plastikiniai kartais pasidengia riebaliniu sluoksniu ir atsiranda tikimybė, kad kiaušiniai gerai neišsiplaks. Bet svarbu, kad tiek puodas, tiek šluotelės ar šaukštai būtų švarūs ir sausi.
Jei recepte rašoma, kad reikia dėti citrinos rūgšties, drąsiai ją galite dėti prieš plakant baltymus, nes ji paveiks juos ir taip jie lengviau išsiplaks.
Gardžių atradimų.