top of page

Prancūziškas skrebutis su braškėmis ir apelsinais


Prancūziškas skrebutis su braškėmis ir apelsinais, vmg receptas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

2 asm.

Gaminimas 15 min.


Reikia:

  • 200 ml pieno

  • 4 pynutės riekelių

  • 30–40 g sviesto

  • 1 šaukšto cukraus

  • 5–6 braškių

  • 2 šaukštų graikiško jogurto

  • 1 apelsino

  • Mėtų (patiekti)

1. Sumaišykite kiaušinį su pienu. Pamerkite šiame mišinyje pynutės riekeles. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Pamirkytas duonos riekeles dėkite į keptuvę ir kepkite.

2. Riekelių viršų pabarstykite cukrumi. Kai viena pusė apkeps, apverskite cukruota puse į apačią. Stebėkite, kad nesudegtų. Skrebučiai turi tik šiek tiek karamelizuotis.

3. Patiekite skrebučius su braškėmis, jogurtu, apelsino skiltelėmis. Užberkite mėtų lapelių.

Naujausi įrašai

bottom of page