Pačioje Talino senamiesčio širdyje prie gausiai turistų lankomos turistų aikštės įsikūręs restoranas „Olde Hansa“. Jis nenustebins jūsų jokiu madingu maistu ar šiuolaikinėmis technologijomis. Greičiau pasijausite lyg laiko mašina grįžę į viduramžius, kai šiose žemėse veikė Hanzos pirklių sąjunga.
Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.
Garantuojame, kad jau gatvėje atkreipsite į šią vietą dėmesį – prie durų stovintys senoviniais kostiumais persirengę darbuotojai pakvies užeiti į vidų, kur jus pasitiks viduramžiška muzika prieblanda ir žvakės. Daug žvakių. Nepamirškite, kad viduramžiais elektros nebuvo! Nebuvo ir daugybės ingredientų, kurie mums tokie įprasti šiais laikais. Pavyzdžiui, bulvių mėgėjai čia tikrai liūdės, nes jų restorane neras jokiu pavidalu.
Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.
Tačiau galbūt iš naujo atrasite laukinių gyvūnų mėsą, kuri ruošiama pagal XV a. receptus, naudojant tiems laikams būdingas technikas. Pradedant šerniena, baigiant meškos mėsa.
Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.
Ne vieną atradimą čia padarys ir alaus mėgėjai, kadangi „Olde Hansa“ gamina savo alų.
Taigi, kiekviena detalė čia yra iš to laikotarpio, kurio neprisimename nė vienas, bet apie kurį rašoma istorijos knygose.
Valerijos Stonytės nuotr.
Kainos
Užkandžiai: 6–10 Eur
Sriubos: 6–10 Eur
Pagrindiniai patiekalai: 16–55 Eur
Desertai: 6–8 Eur
Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.
Daugiau skanių vietų, kurias verta aplankyti Baltijos šalyse, rasite knygoje „99 Places of Taste in the Baltics“. Nežinantiems primename, kad trečius metus iš eilės geriausiu pasaulyje pripažinto VMG kulinarinio žurnalo leidėjai inicijavo išskirtinį projektą – pristatyti Baltijos šalių gastronominį pasaulį, apie kurį iki šiol plačiuoju mastu buvo mažai žinoma. To rezultatu tapo VMG kulinariniuose apdovanojimuose pristatyta knyga, kurioje parengti reportažai iš 99 skaniausių vietų Baltijos šalyse, tarp kurių – geriausi ir įdomiausi restoranai, barai, kavinės. Kiekvienai šaliai atstovauja 33 vietos. Knyga parengta anglų kalba.
Valerijos Stonytės nuotr.