top of page

Pomidorų ir ančiuvių brusketa (Receptas)

Brusketa – alyvuogių aliejuje paskrudinta, česnaku įtrinta duonelė, gardinta druska ir įvairiausiais kitais pagardais. Tai tradicinis italų užkandis, lengvai ir greitai pagaminamas, traškus ir apetitą žadinantis. Tinka ir pusryčiams, ir vakarėliams. Išbandykite variantą su smulkiai pjaustytais pomidorais ir ančiuviais, o į pagalbą (nes reikės nemažai pjaustyti) pasitelkite ZYLE peilių rinkinį. Gardaus!


brusketa su pomidorais ir ančiuviais_brusketos receptas_užkandžių receptai_ZYLE
VMG nuotr.

3–5 asm.

Gaminimas: 15–20 min.


Brusketai su pomidorais ir ančiuviais pagaminti reikia:

  • 3 pomidorų

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 saujos bazilikų

  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • ½ kepalo šviesios duonos

  • 60 g marinuotų ančiuvių

  • 50 g kietojo sūrio

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

1. Nupjaukite pomidorų luobeles ZYLE daržovių peiliu ir išpjaukite sėklas. Supjaustykite smulkiais kubeliais su ZYLE šefo peiliu.

2. Svogūnus, česnakus ir bazilikus susmulkinkite.

3. Smulkintas daržoves sumaišykite su 3 šaukštais alyvuogių aliejaus, druska ir pipirais.

4. ZYLE duonriekiu supjaustykite duoną riekelėmis ir apskrudinkite įkaitintoje

keptuvėje apie 20 sek. iš abiejų pusių. Apšlakstykite 1 šaukštu alyvuogių aliejaus,

berkite druskos ir pipirų.

5. Ant skrudintos duonelės sudėkite daržovių mišinį, ant viršaus sudėkite ančiuvius ir

užtarkuokite kietojo sūrio ir papuoškite baziliko lapeliais.


Video receptas:



Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page