Brusketa – alyvuogių aliejuje paskrudinta, česnaku įtrinta duonelė, gardinta druska ir įvairiausiais kitais pagardais. Tai tradicinis italų užkandis, lengvai ir greitai pagaminamas, traškus ir apetitą žadinantis. Tinka ir pusryčiams, ir vakarėliams. Išbandykite variantą su smulkiai pjaustytais pomidorais ir ančiuviais, o į pagalbą (nes reikės nemažai pjaustyti) pasitelkite ZYLE peilių rinkinį. Gardaus!
3–5 asm.
Gaminimas: 15–20 min.
Brusketai su pomidorais ir ančiuviais pagaminti reikia:
3 pomidorų
1 mėlynojo svogūno
1 skiltelės česnako
1 saujos bazilikų
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
½ kepalo šviesios duonos
60 g marinuotų ančiuvių
50 g kietojo sūrio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1. Nupjaukite pomidorų luobeles ZYLE daržovių peiliu ir išpjaukite sėklas. Supjaustykite smulkiais kubeliais su ZYLE šefo peiliu.
2. Svogūnus, česnakus ir bazilikus susmulkinkite.
3. Smulkintas daržoves sumaišykite su 3 šaukštais alyvuogių aliejaus, druska ir pipirais.
4. ZYLE duonriekiu supjaustykite duoną riekelėmis ir apskrudinkite įkaitintoje
keptuvėje apie 20 sek. iš abiejų pusių. Apšlakstykite 1 šaukštu alyvuogių aliejaus,
berkite druskos ir pipirų.
5. Ant skrudintos duonelės sudėkite daržovių mišinį, ant viršaus sudėkite ančiuvius ir
užtarkuokite kietojo sūrio ir papuoškite baziliko lapeliais.
Video receptas:
Skanaus.