4 asm.
Gaminimas 40 min.
Reikia:
500 g vištienos krūtinėlių
200 g barbekiu padažo
1 baklažano
1 raudonojo svogūno
2 skiltelių česnako
50 g terijakio padažo
4 dešrainių bandelių
1 pakuotės lydyto ementalio sūrelio
saujelės burokėlių lapelių
druska, pipirai
aliejaus (kepti)
1. Vištieną sudėkite į puodą ir supilkite barbekiu padažą, tiek pat vandens. Troškinkite ant lėtos ugnies, kol skystis beveik nugaruos ir vištiena lengvai suplyš. Jei reikia, pripilkite daugiau vandens ir troškinkite. Kai išsitroškins, suplėšykite dviem šakutėmis. Pagardinkite druska ir pipirais.
2. Svogūną ir baklažaną supjaustykite šiaudeliais ir kepkite orkaitėje ant sviestinio popieriaus su aliejumi ir smulkintu česnaku. Kepkite apie 10 min., tada įmaišykite terijakio padažą ir dar pakepkite kelias minutes.
3. Bandeles perpjaukite per pusę ir paskrudinkite. Ant viršaus uždėkite plėšytą vištieną, sūrį ir keptus baklažanus. Papuoškite burokėlių lapais.