4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 40 min.
Orkaitės t-ra 170 °C
Reikia:
400 g ilgagrūdžių ryžių
8 vištienos gabaliukai (blauzdelės, sparneliai, kitos dalys)
1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų
Žiupsnelis maltų aitriųjų paprikų
Druskos
Aliejaus vištienai apkepti
Ryšelis krapų
100 g sviesto
Ryžius perplaukite po tekančiu vandeniu ir užmerkite pusvalandžiui.
Vištieną pabarstykite saldžiosiomis ir aitriosiomis paprikomis, druska ir apkepkite keptuvėje iš visų pusių.
Nukoškite ryžius, pasūdykite ir virkite 10 min. Smulkiai supjaustykite krapus ir sumaišykite su ryžiais. Į storasienį puodą sudėkite vištieną, suberkite ryžius, o ant viršaus sudėkite sviesto gabaliukus.
Įpilkite 100 ml vandens, jį užvirinkite, uždenkite puodą dangčiu, apsukite jį švariu virtuviniu rankšluosčiu, šaukite į įkaitintą iki 170 °C orkaitę ir kepkite apie 40 min.
Skanaus!