Plovas yra vienas jaukiausių ir namiškiausių patiekalų. Visi turi savo firminį receptą, slaptą ingredientą. Vieni jį gamina puode, kiti troškina orkaitėje... Kviečiame išbandyti dar vieną dėmesio vertą šio patiekalo variaciją.
Skanus ir sotus plovas su ančiukų skrandukais ir pomidorais. Lengva gaminti. Garantuojame, kad pirštelius aplaižysite!
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4 asm.
Gaminimas 1 val. 30 min.
Plovui su ančiukų skrandukais pagaminti reikia:
1 vid. dydžio svogūno
4 vid. dydžio morkų
1 šaukšto malto kumino
½ šaukšto maltos kalendros
½ šaukšto raudonųjų paprikų
60 ml nekvapnaus aliejaus
500 g šviežių ančiukų skrandukų
300 ml ryžių
1 šaukštelio džiovinto čiobrelio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
300 g vyšninių pomidoriukų arba skardinės smulkintų konservuotų pomidorų
Šviežių kalendrų lapelių
1. Svogūną supjaustykite šiaudeliais, taip pat supjaustykite (arba sutarkuokite) morkas. 40 ml aliejaus įkaitinkite storasieniame inde.
2. Sausoje keptuvėje pakepinkite prieskonius (kuminą, kalendrą, paprikas), kol jų aromatas suintensyvės.
3. Svogūnus ir morkas kepkite aliejuje, kol gerai apkeps. Tuomet daržoves išgriebkite ir sudėkite plonai supjaustytus šviežių ančiukų skrandukus.
4. Kai mėsa apkeps, grąžinkite į puodą daržoves, ant viršaus užberkite ryžius, pakepintus prieskonius ir čiobrelį. Paskaninkite druska. Užpilkite vandens tiek, kad virš produktų jo būtų maždaug per nykštį.
5. Uždenkite dangčiu, o dangtį iš viršaus uždenkite storu rankšluosčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir troškinkite maždaug 30 min.
6. Jeigu naudojate pomidorus, likusiame aliejuje juos pakepinkite. Jeigu naudojate konservuotus pomidorus, juos taip pat trumpai patroškinkite aliejuje. Pakepintus sudėkite ant plovo, uždenkite dangčiu ir palikite 10–15 min. Prieš patiekdami užberkite šviežiai grūstų juodųjų pipirų ir kalendrų.
Skanaus!