top of page

Sotaus ir gardaus plovo su ančiukų skrandukais ir pomidorais receptas

Plovas yra vienas jaukiausių ir namiškiausių patiekalų. Visi turi savo firminį receptą, slaptą ingredientą. Vieni jį gamina puode, kiti troškina orkaitėje... Kviečiame išbandyti dar vieną dėmesio vertą šio patiekalo variaciją.

Skanus ir sotus plovas su ančiukų skrandukais ir pomidorais. Lengva gaminti. Garantuojame, kad pirštelius aplaižysite!


Plovas su ančiukų skrandukais ir pomidorais_naminis plovas_greitas plovas_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

4 asm.

Gaminimas 1 val. 30 min.


Plovui su ančiukų skrandukais pagaminti reikia:

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 4 vid. dydžio morkų

  • 1 šaukšto malto kumino

  • ½ šaukšto maltos kalendros

  • ½ šaukšto raudonųjų paprikų

  • 60 ml nekvapnaus aliejaus

  • 500 g šviežių ančiukų skrandukų

  • 300 ml ryžių

  • 1 šaukštelio džiovinto čiobrelio

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 300 g vyšninių pomidoriukų arba skardinės smulkintų konservuotų pomidorų

  • Šviežių kalendrų lapelių

1. Svogūną supjaustykite šiaudeliais, taip pat supjaustykite (arba sutarkuokite) morkas. 40 ml aliejaus įkaitinkite storasieniame inde.

2. Sausoje keptuvėje pakepinkite prieskonius (kuminą, kalendrą, paprikas), kol jų aromatas suintensyvės.

3. Svogūnus ir morkas kepkite aliejuje, kol gerai apkeps. Tuomet daržoves išgriebkite ir sudėkite plonai supjaustytus šviežių ančiukų skrandukus.

4. Kai mėsa apkeps, grąžinkite į puodą daržoves, ant viršaus užberkite ryžius, pakepintus prieskonius ir čiobrelį. Paskaninkite druska. Užpilkite vandens tiek, kad virš produktų jo būtų maždaug per nykštį.

5. Uždenkite dangčiu, o dangtį iš viršaus uždenkite storu rankšluosčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir troškinkite maždaug 30 min.

6. Jeigu naudojate pomidorus, likusiame aliejuje juos pakepinkite. Jeigu naudojate konservuotus pomidorus, juos taip pat trumpai patroškinkite aliejuje. Pakepintus sudėkite ant plovo, uždenkite dangčiu ir palikite 10–15 min. Prieš patiekdami užberkite šviežiai grūstų juodųjų pipirų ir kalendrų.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page