top of page

Plėšomas pyragėlių pyragas su kopūstais (Receptas)

Daugelis turbūt mėgaujamės kopūstų bandelėmis Kūčių laikotarpiu, bet šis pyragas bus toks

gardus, kad jo norėsis visus metus.


bandelės su kopūstais_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


4–5 asm.

Gaminimo laikas: apie 1.5 val.


Plėšomam kopūstų pyragui pagaminti reikia:

  • ¼ kopūsto

  • 1 svogūno

  • ⅔ raudonos aitriosios paprikos

  • 20 g imbiero

  • 3–4 šaukštų OBELIŲ sviesto skonio rapsų aliejaus

  • 2–3 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo

  • 300 ml TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens

  • 200 g miltų

  • 1 šaukštelio sausų mielių

  • 1 šaukšto DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • 50 g lydyto VILNIUS margarino „Kepiniams su sviestu“

  • ½ žaliosios citrinos sulčių

  • 70 g GERMANTAS fermentinio sūrio „Tilsit“

  • 1–2 šaukštų OBELIŲ majonezo „Premium“

  • 1 kiaušinio plakinio

  • Žiupsnelio sezamų sėklų

  • Žiupsnelio druskos

1. Kopūstą supjaustykite plonais šiaudeliais, svogūną susmulkinkite.

2. Aitriąją papriką ir imbierą supjaustykite smulkiai.

3. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ sviesto skonio rapsų aliejų ir sudėkite smulkintus

kopūstus, svogūną, aitriąją papriką.

4. Kepkite apie 5 min. ir sudėkite smulkintą imbierą. Viską išmaišykite ir užpilkite

KIKKOMAN sojų padažu.

5. Troškinkite apie 10 min., įpilkite 100 ml TICHĖ natūralaus mineralinio vandens.

Uždenkite dangčiu ir patroškinkite dar apie 10 min. arba kol kopūstai suminkštės.

6. Į didelį dubenį suberkite beveik visus miltus, sausas mieles, druską ir DANSUKKER

ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“. Išmaišykite ir užpilkite likusiu mineraliniu vandeniu.

7. Supilkite lydytą VILNIUS margariną „Kepiniams su sviestu“ ir gerai išmaišykite.

8. Kildinkite kambario temperatūroje apie 30–35 min.

9. Ištroškintus ir atvėsintus kopūstus pagardinkite žaliosios citrinos sultimis.

10. GERMANTAS fermentinį sūrį „Tilsit“ supjaustykite stambiais gabalėliais.

11. Iš iškilusios tešlos formuokite norimo dydžio bandeles. Tepkite OBELIŲ majonezu „Premium“, dėkite troškintų kopūstų ir pjaustyto sūrio. Užlenkite.

12. Suformuotas bandeles dėkite ant sviestiniu popieriumi išklotos kepimo skardos,

aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite sezamų sėklomis.

13. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 30–35 min.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page