Turbūt nėra labiau kalėdinio kepinio nei meduoliai, kuriuos tepame įvairiaspalvėmis glazūromis. Labai smagu juos gaminti, ypač, kai įsitraukia vaikai, gražu dovanoti, ypač pačių pagamintus, gardu valgyti, ypač naminius. Nepatingėkite, prikepkite meduolių ir sau, ir kitiems.
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:
Pjaustomam meduoliui pagaminti reikia:
250 g DANSUKKER cukraus miltelių
130 g sviesto
200 g DANSUKKER auksaspalvio sirupo
4 kiaušinių
900 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštų prieskonių meduoliams
GLAJUI:
1 kiaušinio baltymo
140 g DANSUKKER cukraus miltelių
Vandenyje tirpių raudonų dažų (spalvai išgauti)
1. Persijokite DANSUKKER cukraus miltelius į puodą, sudėkite sviestą ir DANSUKKER
auksaspalvį sirupą. Ištirpinkite viską kartu.
2. Kiaušinius paplakite iki vientisos masės.
3. Šiek tiek pravėsinkite cukraus-sviesto masę, supilkite kiaušinius ir labai gerai išmaišykite.
4. Miltus persijokite su prieskoniais ir kepimo milteliais, suberkite į skystą masę ir išmaišykite
tešlą. Ji bus labai minkšta, tad dėkite ją parai į šaldytuvą.
5. Išlaikytą tešlą kočiokite maždaug 0,5–0,6 cm storio lakštais ir supjaustykite norimos formos
meduoliais.
6. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 °C temp., kol gražiai apskrus.
Aušinkite ant grotelių.
7. Glajui baltymus lengvai paplakite – tik tiek, kad suardytumėte baltymo tąsumą. Nuolatos
plakdami po truputį berkite DANSUKKER cukraus miltelius. Įberkite dažų, kad išgautumėte
norimą spalvą.
8. Glajų teptuku tepkite ant meduolių. Leiskite sustingti.
Skanaus.