top of page

Pjaustomas meduolis (Receptas)

Turbūt nėra labiau kalėdinio kepinio nei meduoliai, kuriuos tepame įvairiaspalvėmis glazūromis. Labai smagu juos gaminti, ypač, kai įsitraukia vaikai, gražu dovanoti, ypač pačių pagamintus, gardu valgyti, ypač naminius. Nepatingėkite, prikepkite meduolių ir sau, ir kitiems.

pjaustomas kalėdinis meduolis_receptas_meduolio receptas_kalėdos
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:


 

Pjaustomam meduoliui pagaminti reikia:

  • 250 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 130 g sviesto

  • 200 g DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • 4 kiaušinių

  • 900 g miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 2 šaukštų prieskonių meduoliams

GLAJUI:

  • 1 kiaušinio baltymo

  • 140 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • Vandenyje tirpių raudonų dažų (spalvai išgauti)

1. Persijokite DANSUKKER cukraus miltelius į puodą, sudėkite sviestą ir DANSUKKER

auksaspalvį sirupą. Ištirpinkite viską kartu.

2. Kiaušinius paplakite iki vientisos masės.

3. Šiek tiek pravėsinkite cukraus-sviesto masę, supilkite kiaušinius ir labai gerai išmaišykite.

4. Miltus persijokite su prieskoniais ir kepimo milteliais, suberkite į skystą masę ir išmaišykite

tešlą. Ji bus labai minkšta, tad dėkite ją parai į šaldytuvą.

5. Išlaikytą tešlą kočiokite maždaug 0,5–0,6 cm storio lakštais ir supjaustykite norimos formos

meduoliais.

6. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 °C temp., kol gražiai apskrus.

Aušinkite ant grotelių.

7. Glajui baltymus lengvai paplakite – tik tiek, kad suardytumėte baltymo tąsumą. Nuolatos

plakdami po truputį berkite DANSUKKER cukraus miltelius. Įberkite dažų, kad išgautumėte

norimą spalvą.

8. Glajų teptuku tepkite ant meduolių. Leiskite sustingti.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page