Spurgytės yra visada ir visų mėgstamos užkandžių stalo favoritės. Alfas kviečia išbandyti pikantiško skonio saliamio spurgytes.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
Pikantiškoms saliamio spurgytėms pagaminti reikia:
100 g SALAME NAPOLI dešros
1 saujos šalavijo lapelių
2 rozmarino šakelių
1 nedidelės citrinos žievelės
2 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
180 g ŽEMAITIJOS PIENO varškės 9 % rieb.
1 šaukštelio DR. OETKER kepimo miltelių
1 saujos tarkuoto mocarelos sūrio
OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus (kepimui)
8 šaukštų miltų
1. Dešrą supjaustykite smulkiais kvadratėliais, šalavijo ir rozmarino lapelius susmulkinkite. Įtarkuokite citrinos žievelės.
2. Kiaušinius išplakite, įberkite druskos, juodųjų pipirų.
3. Varškę išmaišykite su kiaušinių plakinių, berkite kepimo miltelių, išmaišykite. Tada varškę išmaišykite su pjaustytu saliamu ir sūriu. Berkite miltus ir maišykite.
4. Į mažesnį puodą pilkite aliejų (jo pilkite tiek, kad kai kepsite, jis apsemtų spurgytes), įkaitinkite.
5. Rankomis formuokite spurgytes (mažesnes nei graikinio riešuto dydžio) ir dėkite kepti ant ne per didelės ugnies. Tik nepridėkite jų per daug, kad aliejus greitai neatšaltų.
ALFO PATARIMAI:
· Jei mėgstate aštriau, galite į spurgų tešlą įberti aitriųjų paprikų.
· Galite į spurgyčių vidų dėti Jums patinkantį įdarą.
· Šalia spurgyčių galite patiekti majonezo ir garstyčių padažą (įtarkuokite citrinos žievelės).
Skanaus!