Jeigu mėgstate kibinus ar cepelinus su varške, tai šio patiekalo receptas Jums tikrai reikalingas.
Pikantiško skonio varškės apkepas su džiovintais pomidorais ir žolelėmis skanus ir karštas, ir šaltas, tinka ir pusryčiams, ir vakarienei. Labai geras sprendimas iškyloms!
Pikantiškam varškės apkepui su žolelėmis ir pomidorais pagaminti reikia:
2 saujų špinatų
Kuokštelio laiškinių česnakų
Kuokštelio meškinių česnakų
Kelių svogūnų laiškų
70–80 g džiovintų pomidorų
150 g fermentinio arba kietojo sūrio
4 vnt. vidutinio dydžio tortilijų
Žiupsnelio citrinos žievelės
Picos prieskonių
3 česnako skiltelių
4 šaukštų salotų padažo
4 šaukštų riebios grietinės
400 g varškės
1 kiaušinio
Mėgstamų žolelių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žirklėmis susmulkinkite špinatus, laiškinius česnakus, meškinius česnakus, svogūnų laiškus, džiovintus pomidorus, fermentinį sūrį, tortilijas. Viską sumaišykite.
Įtarkuokite citrinos žievelės, įberkite picos prieskonių. Dėkite sutarkuotas česnako skilteles, salotų padažą, grietinę, varškę, įmuškite kiaušinį. Ir viską išmaišykite.
Įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Išmaišykite.
Į kepimo formą išklotą sviestiniu popieriumi dėkite paruoštą apkepo masę ir tolygiai paskleiskite. Galite kepti ir storesnį, bet aš labiausiai mėgstu piršto storio apkepą.
Kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija, kol gražiai apskrus apie 25 minutes.
Iškepusį apkepą puoškite mėgstamomis žolelėmis.
ALFO PATARIMAI:
· Jei turite mažesnį kiekį varškės, galite įdėti daugiau kitų ingredientų.
· Jei nemėgstate kažkokių žolelių, galite vietoj jų įdėti daugiau špinatų.
· Jei neturite žirklių visus ingredientus galite ne karpyti, o pjaustyti peiliu.
· Apkepą galite valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Šiltas jis bus minkštesnis ir šiek tiek sunkiau pjaustytis, šaltas bus standesnis ir pjaustytis lengviau.
· Patiekalas puikiai tinka iškyloms ir valgyti bet kuriuo metu, papildomai paskaninant grietine, lašiša ar salotomis.
Gardžių atradimų.