Jeigu mėgstate varškės apkepus, būtinai išbandykite šį greitai pagaminamą, pikantiško skonio varškės apkepą su sūriu pagal Alfo receptą.
Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia
2 asm.
Pikantiškam varškės pyragui paruošti reikia:
2 pakelių ŽEMAITIJOS liesos varškės
3 kiaušinių
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
1 stiklinės ŽEMAITIJOS natūralaus kefyro
1 ryšulėlio mėgstamų prieskoninių žolelių lapelių (bazilikų, gelsvių, kalendrų, petražolių)
8 vidutinių tortilijų
240 g GERMANTO sūrio „Tilsit“
Žiupsnelio KOTANYI druskos
GUBERNIJA tamsios ruginės duonos giros (patiekimui)
1. Į puodą sudėkite ŽEMAITIJOS liesą varškę, įmuškite kiaušinius, berkite KOTANYI ketverių
pipirų mišinio, pilkite šiek tiek ŽEMAITIJOS natūralaus kefyro. Viską sutrinkite ZYLE trintuvu iki
vientisos masės. Pilkite dar kefyro, berkite KOTANYI druskos ir šaukštu viską išmaišykite.
2. Žoleles sukapokite peiliu.
3. Formelę išklokite kepimo popieriumi, dugną padenkite 2 tortilijomis, dėkite dalį varškės masės,
šiek tiek žolelių ir GERMANTO sūrio „Tilsit“. Tada dėkite plėšytą tortiliją, varškės masės, žolelių,
tarkuoto sūrio ir sluoksniuokite iki formelės viršaus. Paskutinis sluoksnis turėtų būti varškės masės.
4. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 35 min.
5. Galite patiekti su GUBERNIJA tamsia rugine duonos gira.
PATARIMAI
1. Apkepą valgykite atvėsusį, taip visi ingredientai bus labiau susigulėję.
2. Galite paskaninti citrinos žievele arba į varškę įtarkuoti česnako.
3. Prie prieskoninių žolelių galite įdėti ir česnakų.
Gardžių atradimų.