Galvojote, kad keksai gali būti tik saldūs? Tikrai ne!
Išbandykite receptą puikaus užkandinio kekso, kuriame lengvas agurkėlių pikantiškumas dar labiau pabrėžia visus šio kepinio privalumus!
8–10 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 45 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Pikantiškam keksui su raugintais agurkėliais reikia:
1 kiaušinio
350 ml natūralaus jogurto
100 g tirpinto sviesto
300 g miltų
1 šaukšto kepimo miltelių
1 nubraukto šaukštelio druskos
30 g cukraus
80 g tarkuoto kietojo sūrio
1 raudonojo svogūno
8–10 SPILVA marinuotų agurkėlių
4–6 dešrelių
Aliejaus (pašlakstyti)
1. Sumaišykite kiaušinį su jogurtu ir tirpintu sviestu. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
2. Miltų mišinį suberkite į kiaušinio-jogurto mišinį ir lengvai permaišykite mentele. Suberkite tarkuotą kietąjį sūrį ir sumaišykite.
3. Supjaustykite svogūną skiltelėmis. SPILVA marinuotus agurkėlius perpjaukite pusiau.
4. Tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formelę (10x24 cm). Ant viršaus išdėliokite svogūnus, SPILVA marinuotus agurkėlius ir dešreles, lengvai viską įspauskite į tešlą. Pašlakstykite aliejumi ir šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45–50 min.
Skanaus!