Pietūs be mėsos: balandėliai su lęšiais, abrikosais ir mėtomis
- vmgonline
- 2021-01-12
- 1 min. skaitymo
Balandėliai – puikus patiekalas. Į juos galima suvynioti įvairiausius įdarus, tad dabar siūlome lęšius su abrikosais ir mėtomis. Tai receptas, subalansuotas veganams, net patiks visiems.

4 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas / troškinimas 1 val.
Balandėliams su lęšiais ir abrikosais reikia:
2 stiklinės lęšių
100 g džiovintų abrikosų
3–4 šakelės mėtų
6–8 graikiniai riešutai
1 svogūnas
2–3 šaukštai aliejaus
1 kopūstas
Druskos
1 morka
1 rūgštus obuolys
Daržovių sultinio arba vandens troškinti
Lęšius išvirkite. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite kartu su smulkiai supjaustytais abrikosais. Sukrėskite lęšius į svogūnų ir abrikosų mišinį, įberkite druskos, smulkintų riešutų, smulkintų mėtų.
Užvirinkite didelį puodą vandens, išpjaukite kopūsto šerdį ir įdėkite kopūstą į verdantį vandenį. Kai kopūstų lapai suminkštės, nuimkite juos ir nupjaukite storas lapų gyslas.
Į kopūsto lapus dėkite įdaro ir suvyniokite balandėlius. Galite juos sutvirtinti virtuvine virvele.
Balandėlius stipriai apkepkite keptuvėje. Į storasienį kepimo indą dėkite supjaustytą morką ir obuolio skilteles. Sudėkite balandėlius ir įpilkite sultinio. Uždenkite formą aliuminio folija ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie valandą.
Retkarčiais patikrinkite, ar neišgaravo skystis. Jei taip nutiko, dar įpilkite truputį sultinio.
Skanaus!