top of page

Pieniško šokolado tinginys su sausainiais ir džiovintais vaisiais


Pieniško šokolado tinginys su sausainiais ir džiovintais vaisiais, vmg receptas

8-10 asm.

Gaminimas 15 min.

Zzz 12 val.


Reikia:

  • 300 g pieniško šokolado

  • 2 šaukštų riešutų sviesto (geriausiai lazdynų riešutų arba migdolų) arba „Nutellos“

  • 100 g sviesto

  • 50 ml grietinėlės

  • 250 g sausainių

  • 150 g įvairių džiovintų vaisių kubelių

  • 1 apelsino sulčių

  • 1 šaukšto nutarkuotos apelsinų žievelės

  • Miltelinio cukraus (pabarstyti)

1. Užmerkite vaisius apelsinų sultyse valandai.

2. Paruoškite 20 cm skersmens formą.

3. Šokoladą, sviestą ir grietinėlę pašildykite vandens vonelėje. Maišykite, kol viskas ištirps.

4. Sudėkite riešutų sviestą ir gerai viską išmaišykite. Nukaiskite. Sudėkite sulaužytus sausainius, nuspaustus džiovintus vaisius ir apelsinų žievelę. Viską gerai išmaišykite.

5. Gautą masę paskleiskite formoje, išlyginkite viršų ir pabarstykite milteliniu cukrumi. Stingdykite šaldytuve per naktį.

Naujausi įrašai

bottom of page