Pica su čiorisu ir šalavijais
- 2020-02-12
- 1 min. skaitymo

Gaminimas 15 min.
Kepimas 20 min.
Zzz 30 min.
Reikia:
150 ml šilto vandens
25 g šviežių mielių
1 šaukštelio cukraus
250 g miltų picai
1 šaukštelio druskos
20 ml aliejaus
60 g pomidorų padažo
8–10 griežinėlių čioriso
80 g mocarelos
4–5 lapelių šalavijo
40 g tarkuoto čederio
30 g kietojo tarkuoto sūrio
1. Į didelį pašildytą dubenį supilkite vandenį, suberkite sutrupintas mieles, cukrų ir 2 šaukštus miltų, gerai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 min., kad mielės suaktyvėtų.
2. Kai paviršiuje susidarys putos, suberkite likusius miltus, druską, supilkite aliejų, išminkykite tešlą ir palaikykite šiltoje vietoje, kol tešlos tūris padvigubės. Plonai iškočiokite tešlą ir dėkite į miltais pabarstytą skardą.
3. Patepkite tešlą pomidorų padažu, ant viršaus sudėliokite čioriso griežinėlius, supjaustytą kubeliais mocarelą, šalavijo lapelius, suberkite čederį. Šaukite į orkaitę. Kepkite apie 20 min. Iškepusią picą pabarstykite kietuoju sūriu.