Picai su saliamiu, figomis ir rozmarinais pagaminti reikia:
100 g kvietinių miltų
60 g vandens
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Miltų rankoms suvilgyti
4 šaukštų tiršto pomidorų padažo
100 g tarkuotos mocarelos
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
150 g saliamio
2–3 figų
Kelių skiltelių česnakų
Šakelės šviežių rozmarinų
1. Į dubenį suberkite miltus, druską, kepimo miltelius, supilkite vandenį ir aliejų. Minkykite su rankomis, kol pasidarys vientisa tešla. Jei matote, kad tešla kieta, galite įpilti šiek tiek vandens ir toliau minkyti.
2. Ant lentelės pasibarstykite miltų ir gerai iškočiokite tešlą. Svarbiausia, kad padas nebūtų storas, nes jis turėtų iškepti per 10 min.
3. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite tešlą.
4. Tešlą aptepkite pomidorų padažu, palikite kraštelius neteptus, kad jie būtų traškesni. Apibarstykite sūriais.
5. Išdėliokite saliamio gabalėlius, supjaustytas figas, česnakų skilteles ir rozmarinus.
6. Kepkite iki 220 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje su karšto oro apipūtimo funkcija apie 10 minučių.
Skanaus!