Pica su mocarela, kiaušiniais ir daug žalumynų labai tiktų vėlyviems savaitgalio pusryčiams. Pasilepinkite ir palepinkite tuos, kuriuos mylite.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2–3 asmenims
Picai su mocarela pagaminti reikia:
200 ml pieno
2,5 stiklinių kvietinių miltų
4 g sausų mielių
1 šaukšto cukraus
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
3 šaukštų linų sėmenų druskos
Įdarui :
2–3 kiaušinių
150 g mocarelos
stiklinės špinatų
saujos saulėgrąžų daigų
kelių šaukštų moliūgų sėklų
1. Paruoškite tešlą: į pašildytą pieną suberkite trečdalį miltų, mieles, cukrų, druską ir aliejų. Gerai išmaišykite.
2. Suberkite likusius miltus, linų sėmenis ir užminkykite tešlą. Tešlą uždenkite audeklu ir palikite 1 val., kad pakiltų.
3. Ant iškilusios picos tešlos įmuškite kiaušinius, išdėliokite pjaustytą mocarelą ir dėkite kepti į iki 220 ℃ įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15 minučių.
4. Ant iškepusios picos išdėliokite špinatus, saulėgrąžų daigus ir moliūgų sėklas.
Gardžių atradimų.