Pica su aštuonkojais, alyvuogėmis ir česnaku + PICOS PADAS
- 2020-02-19
- 1 min. skaitymo

4-6 asm.
Gaminimas 1 val. 50 min.
Kepimas 10 min.
Orkaitės t-ra 220 °C
Reikia:
4 šaukštų tiršto pomidorų padažo
100 g tarkuoto mocarelos sūrio
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
200 g konservuoto aštuonkojo
Saujos juodųjų alyvuogių
50 g marinuoto česnako
Kelių baziliko lapelių
Tešlai paruošti:
7 g sausų mielių
1–2 arbatiniai š. cukraus
300 ml šilto vandens
300 g miltų
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
1. Paruoškite tešlą – mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.
2. Miltus sumaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.
3. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.
4. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos pagrindą ir patieskite jį į kepimo popieriumi išklotą skardą.
5. Picos pagrindą ištepkite pomidorų padažu ir apibarstykite sūriais.
6. Išdėliokite aštuonkojų gabaliukus, alyvuoges ir česnaką.
7. Kepkite iki 220 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Kai iškeps, apibarstykite baziliko lapeliais.