Pica su aštuonkojais, alyvuogėmis ir česnakais
- vmgonline
- 2016-07-06
- 1 min. skaitymo
Naminė pica išskirtiniam skoniui. Nerealus derinys: picos su aštuonkojais, alyvuogėmis ir česnakais receptas.

4–6 asmenims
Picai reikia:
Tešlai paruošti:
7 g sausų mielių
300 ml šilto vandens
300 g miltų
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
Įdarui:
4 šaukštų tiršto pomidorų padažo
100 g tarkuoto mocarelos sūrio
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
200 g konservuotų aštuonkojų
saujos juodųjų alyvuogių
50 g marinuotų česnakų
bazilikų lapelių
1. Paruoškite tešlą – mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.
2. Miltus sumaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.
3. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.
4. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos pagrindą ir patieskite jį į kepimo popieriumi išklotą skardą.
5. Picos pagrindą ištepkite pomidorų padažu ir apibarstykite sūriais.
6. Išdėliokite aštuonkojų gabaliukus, alyvuoges ir česnakus.
7. Kepkite iki 220 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Iškepus apibarstykite bazilikų lapeliais.
Skanaus!