Vasara niekada nesibaigia tiems, kurie kepa saulėtos nuotaikos pilnus pyragus ir jais vaišina kitus. Yra daug pyragų su varške, varškės pyragų receptų, bet, patikėkite, šis nurungs visus. Dėl skonio nesiginčijama, bet kartais nėra apie ką ginčytis. Trumpai tariant, purentos varškės pyragas su persikais yra tobulas.
8–10 asm.
Gaminimo laikas: 6 val.
Persikų ir purentos varškės pyragui pagaminti reikia:
400 g PAULUNS granolos su lazdynų riešutų kremu ir cinamonu
150 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
200 ml ŽEMAITIJOS pieno
70 g citrinų skonio želė
400 g ŽEMAITIJOS pusriebės varškės 9 % rieb.
200 ml ŽEMAITIJOS grietinėlės 36 % rieb.
3 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo
6–7 persikų
PAULUNS granolą su lazdynų riešutų kremu ir cinamonu sutrinkite maisto smulkintuvu, sumaišykite su lydytu ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestu.
Gautą granolos masę sudėkite į apvalią kepimo skardelę ir formuokite pagrindą su šonais. Kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 25–30 min.
Iškepusį padą atvėsinkite.
ŽEMAITIJOS pieną užvirkite ir sumaišykite su citrinų želė, maišykite, kol ištirps.
ŽEMAITIJOS pusriebę varškę sutrinkite maisto smulkintuvu, sumaišykite su ŽEMAITIJOS grietinėle ir išplakite iki kreminės masės. Tada sumaišykite su želė mase ir DANSUKKER auksaspalviu sirupu.
Kremą sudėkite į pyrago pado vidų, ant viršaus dėkite skiltelėmis pjaustytus persikus ir palaikykite šaldytuve apie 3–4 val., kol kremas sustings.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų.