Jeigu mėgstate ridikėlius ir įvairiausius patiekalus su jais, būtiniausiai išbandykite per naktį raugintų ridikėlių receptą.
Beje, pagal šį receptą galima marinuoti ir morkas, ir agurkėlius. Skanaus traškumo!
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
Raugintiems ridikėliams pagaminti reikia:
1 l vandens
1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
1 kupino šaukšto paprastos druskos
3–4 česnako skiltelių
Kelių krieno šaknies gabalėlių
3–4 laurų lapų
Kuokštelio krapų kotelių
Kelių gvazdikėlių
1 kg ridikėlių
Į vandenį suberkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“ ir druską. Viską gerai išmaišykite.
Peiliu sutraiškykite neluptas česnako skilteles, supjaustykite krieno šaknį ir dėkite į puodą kartu su smulkintais laurų lapais, krapų koteliais ir gvazdikėliais.
Nuplaukite ridikėlius. Nenupjaukite apatinės jų dalies, tik viršuje nuplėšykite lapus. Dėkite juos į puodą ir užpilkite paruoštu vandeniu.
Ridikėlius prislėkite (uždenkite lėkštute ir uždėkite, kokį nors sunkesnį daiktą). Taip juos laikykite kambario temperatūroje 16–24 val. Tokius ridikėlius jau galite ragauti arba dėti į šaldytuvą ir laikyti ten. Šaldytuve ridikėliai gali būti apie 4–5 dienas. Bet užtikrinu, kad tiek dienų jie ten neišstovės (nes greitai juos suvalgysite).
ALFO PATARIMAI:
· Rauginant ridikėlius galite įdėti vyšnių, ąžuolo ar juodųjų serbentų lapų. Jie suteiks papildomo traškumo.
· Jei mėgstate imbierą, galite jo kelis gabalėlius įdėti į rauginimo skystį.
· Taip galite rauginti ne tik ridikėlius, bet ir morkas, agurkėlius (tik atkreipkite dėmesį į jų dydį, gali tekti ilgiau palaikyti skystyje arba reikėtų supjaustyti mažesniais gabalėliais).
· Nebijokite, jei ridikėlio spalva šiek tiek nusitrins. Taip įvyksta dėl sūdymo.
· Ridikėlius galite valgyti po 16 val. rauginimo, bet skaniausi jie bus po 24 valandų.
· Druskos kiekį reguliuokite pagal skonį, galite dėti mažiau ar daugiau. Iš pradžių pabandykite pagal mano receptą, o vėliau atraskite skaniausią savo būdą.
Skanaus!