top of page

Per naktį raugintų ypatingai traškių ridikėlių receptas

Jeigu mėgstate ridikėlius ir įvairiausius patiekalus su jais, būtiniausiai išbandykite per naktį raugintų ridikėlių receptą.

Beje, pagal šį receptą galima marinuoti ir morkas, ir agurkėlius. Skanaus traškumo!


marinuoti ridikėliai, Alfo Ivanausko receptas

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


Raugintiems ridikėliams pagaminti reikia:

  • 1 l vandens

  • 1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 kupino šaukšto paprastos druskos

  • 3–4 česnako skiltelių

  • Kelių krieno šaknies gabalėlių

  • 3–4 laurų lapų

  • Kuokštelio krapų kotelių

  • Kelių gvazdikėlių

  • 1 kg ridikėlių

  1. Į vandenį suberkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“ ir druską. Viską gerai išmaišykite.

  2. Peiliu sutraiškykite neluptas česnako skilteles, supjaustykite krieno šaknį ir dėkite į puodą kartu su smulkintais laurų lapais, krapų koteliais ir gvazdikėliais.

  3. Nuplaukite ridikėlius. Nenupjaukite apatinės jų dalies, tik viršuje nuplėšykite lapus. Dėkite juos į puodą ir užpilkite paruoštu vandeniu.

  4. Ridikėlius prislėkite (uždenkite lėkštute ir uždėkite, kokį nors sunkesnį daiktą). Taip juos laikykite kambario temperatūroje 16–24 val. Tokius ridikėlius jau galite ragauti arba dėti į šaldytuvą ir laikyti ten. Šaldytuve ridikėliai gali būti apie 4–5 dienas. Bet užtikrinu, kad tiek dienų jie ten neišstovės (nes greitai juos suvalgysite).


ALFO PATARIMAI:

· Rauginant ridikėlius galite įdėti vyšnių, ąžuolo ar juodųjų serbentų lapų. Jie suteiks papildomo traškumo.

· Jei mėgstate imbierą, galite jo kelis gabalėlius įdėti į rauginimo skystį.

· Taip galite rauginti ne tik ridikėlius, bet ir morkas, agurkėlius (tik atkreipkite dėmesį į jų dydį, gali tekti ilgiau palaikyti skystyje arba reikėtų supjaustyti mažesniais gabalėliais).

· Nebijokite, jei ridikėlio spalva šiek tiek nusitrins. Taip įvyksta dėl sūdymo.

· Ridikėlius galite valgyti po 16 val. rauginimo, bet skaniausi jie bus po 24 valandų.

· Druskos kiekį reguliuokite pagal skonį, galite dėti mažiau ar daugiau. Iš pradžių pabandykite pagal mano receptą, o vėliau atraskite skaniausią savo būdą.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page