„Zivju Lete“ restoranas skelbiasi esantis išskirtinio koncepto vieta Rygos centre, ir mes negalime tam prieštarauti. Nors ir galinti save vadinti jūrine valstybe dėl prieigos į Baltijos jūrą, Ryga negali didžiuotis žuvies restoranų gausa. Todėl „Zivju Lete“ yra gaivaus brizo gūsis šioje srityje.
Valerijos Stonytės nuotr.
Jų meniu rasite tik tai, ką tądien jūra dovanojo žvejams – tiek žuvis, tiek jūrų gėrybės naudojamos visiškai šviežios. Restorane įrengta atvira virtuvė taip pat leidžia stebėti visą jūsų maisto paruošimo procesą. Tiesa, patiekalai nėra įmantrūs, bet pats restoranas tai pabrėžia kaip privalumą, nes juk „jūrų gėrybės yra maistas sielai“. Čia rasite tiek visiems žinomų patiekalų kaip „fish&chips“, Marselio žuvienę, Nicos salotas, tiek galėsite paragauti ypatingųjų „Zivju Lete“ šefų patiekalų.
Valerijos Stonytės nuotr.
Kainos:
Sriuba: 4,5 Eur
Salotos: 8,8 Eur
Midijos: 10 Eur
Pasta: 9,5 Eur
Rizotas: 12,5 Eur
Dienos žuvis: 7 Eur
„Fish and chips“: 9,8 Eur
Jūrų gėrybių lėkštė (dviem): 29 Eur
Desertai: 4,5 Eur
Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.
Daugiau skanių vietų, kurias verta aplankyti Baltijos šalyse, rasite knygoje „99 Places of Taste in the Baltics“. Nežinantiems primename, kad trečius metus iš eilės geriausiu pasaulyje pripažinto VMG kulinarinio žurnalo leidėjai inicijavo išskirtinį projektą – pristatyti Baltijos šalių gastronominį pasaulį, apie kurį iki šiol plačiuoju mastu buvo mažai žinoma. To rezultatu tapo VMG kulinariniuose apdovanojimuose pristatyta knyga, kurioje parengti reportažai iš 99 skaniausių vietų Baltijos šalyse, tarp kurių – geriausi ir įdomiausi restoranai, barai, kavinės. Kiekvienai šaliai atstovauja 33 vietos. Knyga parengta anglų kalba.
Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.