6–8 asm.
Gaminimo laikas: 1 val. 40 min.
Pavlovai pagaminti reikia:
4 kiaušinių baltymų
200 g smulkaus cukraus
25 g miltelinio cukraus
1 šaukšto krakmolo
1 šaukšto baltojo vyno acto
Naminių avietinių ledų
Papuošti:
Aviečių, gervuogių ir pasiflorų
Mėtų lapelių
Miltelinio cukraus
Lengvai paplakite baltymus, nuolat plakdami mažomis porcijomis suberkite cukrų. Žiūrėkite, kad kiekviena cukraus porcija ištirptų baltymuose. Išplakta masė turi būti glotni, blizgi ir išlaikanti formą. Pabaigoje suberkite persijotą miltelinį cukrų.
Suberkite persijotą krakmolą, išmaišykite mentele, supilkite baltojo vyno actą, išmaišykite.
Į kepimo popieriumi išklotą formą sudėkite baltyminę masę, suformuokite gana aukštą apskritimą. Kraštelį puoškite pasitelkę konditerinį maišelį.
Papločius kepkite įkaitintoje 90 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 1 val. (orkaitėje 70–80 min.). Iškepusius papločius aušinkite formoje.
Tortą formuokite tiesiai ant torto padėklo prieš pat patiekdami. Ant baltyminio pagrindo uždėkite kelis ledų rutuliukus, paberkite uogų, išspauskite pasifloros minkštimo, dėkite mėtų lapelių. Apibarstykite milteliniu cukrumi.
NAMINIAI AVIETINIAI LEDAI
Ledams pagaminti reikia:
1 vidutinio banano
200 g šaldytų aviečių
100 ml kokosų pieno
Bananą supjaustykite, sudėkite į skardelę ir užšaldykite.
Gabaliukus sudėkite į elektrinį trintuvą, suberkite šaldytas avietes ir sutrinkite viską kartu. Supilkite pieną ir dar trumpai patrinkite, kad susimaišytų. Pieno galite įpilti ir daugiau – priklauso, kokio tirštumo ledų norėtumėte.
Sunaudokite iš karto.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų.