top of page

Pavlova su naminiais avietiniais ledais (Receptas)


Alfo naminiai ledai_receptas
VMG nuotr.

6–8 asm. 

Gaminimo laikas: 1 val. 40 min.


Pavlovai pagaminti reikia:

  • 4 kiaušinių baltymų

  • 200 g smulkaus cukraus

  • 25 g miltelinio cukraus

  • 1 šaukšto krakmolo

  • 1 šaukšto baltojo vyno acto

  • Naminių avietinių ledų

Papuošti:

  • Aviečių, gervuogių ir pasiflorų 

  • Mėtų lapelių

  • Miltelinio cukraus


  1. Lengvai paplakite baltymus, nuolat plakdami mažomis porcijomis suberkite cukrų. Žiūrėkite, kad kiekviena cukraus porcija ištirptų baltymuose. Išplakta masė turi būti glotni, blizgi ir išlaikanti formą. Pabaigoje suberkite persijotą miltelinį cukrų.

  2. Suberkite persijotą krakmolą, išmaišykite mentele, supilkite baltojo vyno actą, išmaišykite.

  3. Į kepimo popieriumi išklotą formą sudėkite baltyminę masę, suformuokite gana aukštą apskritimą. Kraštelį puoškite pasitelkę konditerinį maišelį. 

  4. Papločius kepkite įkaitintoje 90 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 1 val. (orkaitėje 70–80 min.). Iškepusius papločius aušinkite formoje.  

  5. Tortą formuokite tiesiai ant torto padėklo prieš pat patiekdami. Ant baltyminio pagrindo uždėkite kelis ledų rutuliukus, paberkite uogų, išspauskite pasifloros minkštimo, dėkite mėtų lapelių. Apibarstykite milteliniu cukrumi. 


NAMINIAI AVIETINIAI LEDAI

Ledams pagaminti reikia:

  • 1 vidutinio banano

  • 200 g šaldytų aviečių

  • 100 ml kokosų pieno


  1. Bananą supjaustykite, sudėkite į skardelę ir užšaldykite. 

  2. Gabaliukus sudėkite į elektrinį trintuvą, suberkite šaldytas avietes ir sutrinkite viską kartu. Supilkite pieną ir dar trumpai patrinkite, kad susimaišytų. Pieno galite įpilti ir daugiau – priklauso, kokio tirštumo ledų norėtumėte. 

  3. Sunaudokite iš karto.


 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.



Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page