Kažin, ar yra vasariškesnis desertas už pavlovą, patiekiamą su braškėmis ir plakta grietinėle? Tirpstantis burnoje, maloniai saldus, braškėmis kvepiantis lengvas malonumas. Neatsispirkite!
Porcijų kiekis: 10
Gaminimo laikas: 20 min.
Kepimo laikas: 60-80 min.
Kepimo t-ra 90-100 °C
Pavlovai su braškėmis pagaminti reikia:
6 kiaušinių baltymų
350 g smulkaus cukraus
1 šaukšto krakmolo
1 šaukšto baltojo vyno acto
1 šaukšto arbatos matcha
350 ml plakamosios grietinėlės
1 šaukšto miltelinio cukraus
1 žaliosios citrinos tarkuotos žievelės ir sulčių
300 g braškių
Orkaitę įkaitinkite iki 100 °C.
Ant kepimo popieriaus nupieškite 22 cm skersmens apskritimą ir dėkite į skardą (nupieštu apskritimu į apačią, kad ant torto neliktų žymių).
Lengvai paplakite baltymus, nuolat plakdami mažomis porcijomis suberkite cukrų. Žiūrėkite, kad kiekviena cukraus porcija ištirptų baltymuose. Išplakta masė turi būti glotni, blizgi ir išlaikanti formą.
Suberkite persijotą krakmolą, išmaišykite mentele, supilkite baltojo vyno actą, išmaišykite.
Suformuokite gana aukštą apskritimą, ant viršaus per sietelį užberkite arbatos matcha miltelius, atsargiai ir labai trumpai pamaišykite su baltymų masės viršutiniu sluoksniu.
Paplotį pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 60–80 min. Iškepusį paplotį aušinkite ant popieriaus, kol kas jo nenuimkite.
Grietinėlę plakite iš pradžių lėtai, paskui apsukas didinkite. Akylai stebėkite, kad neperplaktumėte. Suberkite miltelinį cukrų, po to – žaliosios citrinos tarkuotą žievelę ir supilkite sultis.
Tortą formuokite tiesiai ant torto padėklo. Ant baltyminio pagrindo uždėkite plaktos grietinėlės, ant viršaus išdėliokite uogas, puoškite braškių lapeliais.
Skanaus!