top of page

Pavlova su ledais ir rožėmis


VMG receptai, Pavlova
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


10 asm.

Gaminimo laikas 20 min.

Kepimo laikas 60 min.

Orkaitės t-ra 90–95 °C


Reikia:

  • 4 kiaušinių baltymų

  • 200 g smulkaus cukraus

  • 25 g miltelinio cukraus

  • 1 šaukšto krakmolo

  • 1 šaukšto baltojo vyno acto

  • 400 g vanilinių ledų

  • 100 g rožių uogienės

  • Rožių žiedlapių (puošti)


  1. Orkaitę įkaitinkite iki 90 °C.

  2. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

  3. Lengvai paplakite baltymus, nuolat plakdami mažomis porcijomis suberkite cukrų. Žiūrėkite, kad kiekviena cukraus porcija ištirptų baltymuose. Išplakta masė turi būti glotni, blizgi ir išlaikanti formą. Pabaigoje suberkite persijotą miltelinį cukrų.

  4. Suberkite persijotą krakmolą, išmaišykite mentele, supilkite baltojo vyno actą, išmaišykite.

  5. Į skardą ant kepimo popieriaus sudėkite 4 porcijas tešlos, suformuokite gana aukštus apskritimus.

  6. Papločius pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 70–80 min. Iškepusius papločius aušinkite skardoje.

  7. Tortą formuokite tiesiai ant torto lėkščių. Ant baltyminio pagrindo uždėkite kelis ledų rutuliukus, užpilkite rožių žiedlapių uogienės ir puoškite rožių žiedlapiais. Geriausias akompanimentas šiam desertui – puodelis kavos, ruoštos JURA kavos aparatu.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page