Be galo lengva ir tirpstanti burnoje, atverianti čiakras ir beveik kosmines patirtis… Taip, kalbame apie žymiąją „Pavlovą“. Su ja kasdiena tampa ypatinga, tad metas gaminti ir džiaugtis gyvenimu. Receptas, kuriame klasika atsiskleidžia cinamono, imbiero, aviečių ir juodųjų serbentų natomis.
4–6 asm.
Pavlovai pagaminti reikia:
3 kiaušinių baltymų
85 g cukraus
85 g miltelinio cukraus
½ šaukšto baltojo vyno acto
½ šaukšto krakmolo
1 šaukštelio vanilinio cukraus
½ šaukštelio malto imbiero
½ šaukštelio malto cinamono
15 g mėtų lapelių (patiekti)
150 g šviežių uogų (patiekti)
vanilinių ledų su žiupsneliu druskos (patiekti)
Padažui:
150 g aviečių
150 g juodųjų serbentų
40 g konjako
30 g juodųjų serbentu likerio
Persijokite miltelinį cukrų ir krakmolą.
Lengvai paplakite baltymus. Nuolatos plakdami mažomis porcijomis suberkite cukrų. Žiūrėkite, kad kiekviena cukraus porcija ištirptų baltymuose. Išplakta masė turi būti glotni, blizgi ir išlaikyti formą.
Suberkite miltelinį cukrų, krakmolą, vanilinį cukrų, maltą imbierą ir cinamoną, supilkite baltojo vyno actą ir išmaišykite mentele.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Ant kepimo formoje pakloto kepimo popieriaus suformuokite 2 morengo apskritimus ir dėkite į įkaitintą orkaitę.
Nedelsdami sumažinkite temperatūrą iki 110 °C ir kepkite apie 45 min. Iškepusius morengus išimkite iš orkaitės ir aušinkite skardoje.
Sutrinkite padažui skirtus ingredientus ir apliekite morengus.
Apibarstykite šviežiomis uogomis, mėtomis ir patiekite su vaniliniais ledais, užbėrę žiupsnelį druskos.
Skanaus!