Įvairiaformės ridikėlių šaknys žadina apetitą. Taigi, šis aitrus akcentas – geriausias patiekalų akompanimentas. Pabandykite klasikinį pusryčių sumuštinį pagardinti ridikėliais.
2–3 asm.
Gaminimas 10 min.
Sumuštinis su varškė ir ridikėliais:
200 g grūdėtosios varškės 50 g grietinės (12 proc.) arba graikiško jogurto (10 proc.)
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
Kelių šakelių krapų
Kelių lapelių mėtų 6–8 ridikėlių
2–3 riekelių viso grūdo ruginės duonos Česnako (pagal skonį)
Varškę sumaišykite su grietine arba jogurtu, smulkintu česnaku, druska ir citrinos žievele.
Žoleles smulkiai supjaustykite, taip pat supjaustykite ridikėlius. Viską sumaišykite.
Skaniausia su rugine duona arba bulviniais blynais.
Skanaus!