Pavasarinės nepaprasto gaivumo ir pilnos skonių, kuriems atsispirti neįmanoma. Salotos, kurias pagaminti ilgai neužtruksite, nes labai lengvas receptas.
Pavasariškoms salotoms pagaminti reikia:
4–5 VIČI surimio lazdelių „Classic“
3–4 vyšninių pomidorų
2–3 ridikėlių
1 nedidelio agurko
2–3 saujų įvairių salotų lapų
½ prinokusio avokado
1 šaukšto kaparėlių
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio pipirų
Padažui:
1 nedidelio agurko
½ rauginto agurkėlio
Ryšulėlio krapų
1 šakelės mėtų
100 ml natūralios DVARO grietinėlės 35 % rieb.
1 žaliosios citrinos
½ šaukštelio smulkinto česnako
3 šaukštų graikiško jogurto
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
½ šaukštelio druskos
Žiupsnelio pipirų
Burokine tarka sutarkuokite šviežią ir raugintą agurkus, sumaišykite su druska, sudėkite į sietelį ir padėkite į šalį 30 min. Agurkus gerai nusausinkite.
Krapus, kaparėlius ir mėtas susmulkinkite. DVARO grietinėlę 35 % rieb. su žiupsneliu druskos išplakite iki kremo.
Į dubenį įtarkuokite žaliosios citrinos žievelės ir išspauskite sultis, sudėkite visus ingredientus skirtus padažui ir išmaišykite.
VIČI surimio lazdeles „Classic“ supjaustykite šiaudeliais, pomidorus per pusę, agurkus, avokadus ir ridikėlius skiltelėmis. Pjaustytas daržoves pamarinuokite su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
Į serviravimo indą dėkite salotų lapus, pjaustytas daržoves, surimio lazdeles ir grietinėlės-agurkų padažą.
Video receptas:
Skanaus!