top of page

Pavasariškai gaivios salotos

Salotas valgyti ne tik sveika, bet ir skanu. Dar vienas itin gaivių traškių salotų su apelsinais, braškėmis, pistacijomis ir granatų sėklomis receptas Jūsų salotų valgiaraščiui paįvairinti.


Alfo receptas, salotos


2 asm.

Gaminimas 20 min.


Salotoms pagaminti reikia:

  • 1 didelio apelsino

  • 10 šviežių braškių

  • 1 vidutinio mėlynojo svogūno

  • 2 šaukštų granatų sėklų

  • 2 šaukštų išlukštentų pistacijų

  • 1/3 citrinos žievelės

  • 2 šaukštų baltojo vyno acto

  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 2 saujų mėgstamų salotų lapų

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio druskos

  1. Nulupkite apelsinus ir supjaustykite vidutiniais gabaliukais.

  2. Supjaustykite braškes taip, kaip norite matyti salotose (tik nepjaustykite smulkiais kvadratėliais).

  3. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

  4. Viską sudėkite į serviravimo dubenį, suberkite granatų sėklas ir pistacijas.

  5. Įtarkuokite citrinos žievelės, įberkite druskos ir pipirų.

  6. Įpilkite baltojo vyno acto ir alyvuogių aliejaus.

  7. Ant viršaus dėkite salotų lapus ir lengvais judesiais viską išmaišykite.


ALFO PATARIMAI:

· Vietoj pistacijų galite dėti ir kitus mėgstamus riešutus, labai tiktų kedrinės pinijos. Tik nereikėtų rinktis graikinių ar žemės riešutų.

· Šiose salotose taip pat labai tiktų fetos arba mocarelos sūris.

· Salotas galite valgyti prie vištienos, kalakutienos, žuvies, krevečių bei kitų lengvų padažų patiekalų arba atskirai kaip pagrindinį patiekalą.


Visus produktus receptui vieno mygtuko paspaudimu rasite BARBORA.lt


Naujausi įrašai

bottom of page