Tai yra kažkokie magiški dalykėliai. Kulinarinis menas. Įtraukiantis žaidimas su maistu. Lengvas ir gražus užkandis. Stalo puošmena. Taip, tai suktinukai. „Spring rolls“ ar „Summer rolls“ – kaip pavadinsi, taip nepagadinsi, nors... yra tam tikrų niuansų.
Pavasariniai suktinukai dar vadinami vasariniais suktinukais, tik tada jie... tiesiog negruzdinami.
Taigi, kaip, į ką ir ką į juos sukti?
Ryžių popierius
Kaip tik į jį sukami vaisiai, daržovės ir kiti ingredientai. Jis yra plonas, beveik permatomas, tvirtas. Namuose pagaminti galima, jei turite daug kantrybės ir įrangos, kuri ryžius sumals į miltus.
Pagrindinės taisyklės:
Vienu metu dirbkite tik su vienu ryžių popieriaus lapu. Dirbkite greitai.
Lapą panardinkite į šiltą vandenį 8–10 sek., kad suminkštėtų.
Suktinukus vyniokite ant stiklinio arba keramikinio paviršiaus – prie tokio ryžių popierius mažiau limpa.
Įdaras
Smulkintos ir nesmulkintos prieskoninės žolelės: kalendros, bazilikas, mėtos
Avokadų griežinėliai
Mangų griežinėliai
Ananasų griežinėliai
Kopūstai, taip pat – raudongūžiai
Įvairūs daigai (pupelių, ridikėlių, lęšių, burokėlių, liucernos etc.)
Virti lęšiai
Virti ryžiai
Virti stikliniai makaronai
Agurkai
Morkos
Paprikos
Marinuotas tofu
Lašiša
Krevetės
Vištiena
Jautienos, kiaulienos juostelės
Uogos
Kiviai
Persikai
Ir dar daug visokių gardžių produktų, kurie jums patinka
Kaip patiekti
Jei suktinukų negruzdinsite, išdėliokite ant ryžių popieriaus gražius raštus arba derinkite įvairių spalvų ir faktūrų produktus. Suvilgytas popierius pasidaro permatomas, tad viskas, kas buvo sudėliota suktinuke, matysis. Mes bėrėme sezamų sėklų, dėjome įvairių spalvų daigų, dėliojome braškes, kivius, persikus, mangus. Bandykite įsivaizduoti, kaip viskas atrodys iš kitos ryžių popieriaus pusės, kai suktinukai jau bus susukti. Juk pirmiausia valgome akimis.
Suktinukus patiekite su padažais:
1 variantas
1 šaukštas „hoisin“ padažo 50 g riešutų sviesto 2 šaukštai sojų padažo 1 šaukštelis „sriracha“ padažo
2 variantas
2 šaukštai tamarindų pastos 1 šaukštas kokosų cukraus 1 šaukštas žuvies padažo 1 šaukštas smulkiai pjaustytų svogūnėlių 1 šaukštelis aitriųjų paprikų Kalendros, svogūnų laiškai
3 variantas
100 g majonezo 2 šaukštai žaliųjų citrinų sulčių 1 šaukštelis „sriracha“ padažo 1 šaukštelis tarkuotos žaliųjų citrinų žievelės 50 g smulkiai pjaustytų ananasų
4 variantas
50 g migdolų sviesto 2 šaukštai sojų padažo 1 šaukštas rudojo cukraus 2 šaukštai žaliųjų citrinų sulčių 1 šaukštas smulkintos aitriosios paprikos 1 šaukštas smulkinto česnako
Skanaus!