4 asm.
Gaminimas 15 min.
Reikia:
100 g labai šviežių pievagrybių
3-4 jaunų morkų
2 trumpavaisių agurkų
100 g vyšninių pomidoriukų
6-8 putpelių kiaušinių
6-8 ančiuvių
140 g salotų lapų mišinio
Padažui:
4-6 lapelių peletrūno
1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
50 ml rapsų aliejaus
50 ml greipfrutų sulčių
Šaukštelio citrinų sulčių
Kupino šaukštelio medaus
Druskos
Supjaustykite pievagrybius plonomis riekelėmis, agurkus ir morkas supjaustykite ilgomis juostelėmis daržovių skustuku, pomidoriukus perpjaukite. Putpelių kiaušinius išvirkite. Virkite ne ilgiau nei 2 minutes, nes galima pervirti.
Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, pjaustytus pievagrybius, morkas, agurkus, pomidoriukus. Taip pat sudėkite ančiuvius ir putpelių kiaušinius. Salotas pašlakstykite padažu. Pavasarinei nuotaikai paryškinti salotas galite papuošti valgomosiomis gėlėmis.
Padažui susmulkinkite peletrūno lapelius, sumaišykite su tarkuota citrinos žievele. Аliejų sumaišykite su greipfrutų ir citrinų sultimis, medumi ir smulkintais peletrūnais ir citrinų žievele.
Skanaus!