top of page

Pavasarinės salotos su peletrūnų padažu



4 asm.

Gaminimas 15 min.


Reikia:

  • 100 g labai šviežių pievagrybių

  • 3-4 jaunų morkų

  • 2 trumpavaisių agurkų

  • 100 g vyšninių pomidoriukų

  • 6-8 putpelių kiaušinių

  • 6-8 ančiuvių

  • 140 g salotų lapų mišinio

Padažui:

  • 4-6 lapelių peletrūno

  • 1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 50 ml rapsų aliejaus

  • 50 ml greipfrutų sulčių

  • Šaukštelio citrinų sulčių

  • Kupino šaukštelio medaus

  • Druskos


  1. Supjaustykite pievagrybius plonomis riekelėmis, agurkus ir morkas supjaustykite ilgomis juostelėmis daržovių skustuku, pomidoriukus perpjaukite. Putpelių kiaušinius išvirkite. Virkite ne ilgiau nei 2 minutes, nes galima pervirti.

  2. Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, pjaustytus pievagrybius, morkas, agurkus, pomidoriukus. Taip pat sudėkite ančiuvius ir putpelių kiaušinius. Salotas pašlakstykite padažu. Pavasarinei nuotaikai paryškinti salotas galite papuošti valgomosiomis gėlėmis.

  3. Padažui susmulkinkite peletrūno lapelius, sumaišykite su tarkuota citrinos žievele. Аliejų sumaišykite su greipfrutų ir citrinų sultimis, medumi ir smulkintais peletrūnais ir citrinų žievele.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page