4 asm.
Ruošimas 20 min
Kepimas 1 val.
Orkaitės temperatūra 180 – 200 laipsnių.
Pikantiškiems šonkauliukams pagaminti reikia:
1,5 kg kiaulienos šonkaulių
Marinatui:
1 šaukšto česnako miltelių
1 šaukšto džiovintų raudonėlių
4 šaukštų Vusterio padažo
1 šaukšto rūkytos paprikos
300 g kečupo
100 ml apelsinų sulčių
1 apelsino nutarkuotos žievelės
1 šaukštelio malto kumino
1 šaukštelio maltų kalendrų
50 ml balzaminio acto 2 šaukštų rudojo cukraus
400 g mažų bulvyčių
1 skardinės HEINZ žaliųjų žirnelių
1 raudonojo svogūno
Kelių šakelių krapų
Salotų užpilui:
1 skiltelės česnako
1 šaukšto medaus
1 kupino šaukšto grūdėtųjų garstyčių
1 šaukšto citrinų sulčių
3 šaukštų aliejaus
½ šaukštelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
Salotoms:
1 avokado
1 skardinės (400 g) konservuotų raudonųjų pupelių
1 indelio HEINZ konservuotų kukurūzų
1 raudonosios paprikos
2 tvirtų pomidorų
2 šaukštų aliejaus
2 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių
1 šaukšto medaus
3 šaukštų aliejaus
Žiupsnelio druskos
Kaitlentę galite įsigyti www.pigu.lt
1. Sumaišykite visus šonkauliams skirto marinato ingredientus. Sudėkite į prikaistuvį ir kaitinkite, kol marinatas sutirštės. Ataušinkite, sudėkite į marinatą supjaustytus porcijomis šonkaulius ir palikite 2–3 val.
2. Įkaitinkite kepsninę ar orkaitę. Sudėkite šonkauliukus į išklotą kepimo popieriumi skardelę.
3. Kepkite 30 min. iš vienos pusės, po to – dar tiek pat iš kitos pusės. Nuolatos tepkite mėsą marinatu.
4. Salotoms supjaustykite avokadą, pomidorus ir papriką kubeliais. Sumaišykite su konservuotomis raudonosiomis pupelėmis ir kukurūzais. Pašlakstykite žaliosios citrinos, druskos, aliejaus ir medaus mišiniu.
Skanaus!