Vieno puodo, jaukus, sotus, gundantis ir sultingas troškinys pietums arba vakarienei – kas gali būti geriau? Tai patiekalas, turintis marokietiškų ir azijietiškų skonio akcentų, atkuria jėgas ir norą dar labiau mėgautis gyvenimu. Nesudėtinga pagaminti. Recepto prašys visi.
Beje, tai puikus Velykų vakarienės arba antros Velykų dienos patiekalas, skirtas dalintis ir mėgautis.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
4–6 asm.
Gaminimo laikas: 1 val. 30 min.
Troškiniui pagaminti reikia:
2 vidutinių svogūnų
3 skiltelių česnako
2 morkų
340 g LAPINO PUOTA ančių kulšelių mėsos (troškinti, kepti)
3 šaukštų BIONATURALIS alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“
20 g ROKIŠKIO sviesto „Naminis“
2–3 šaukštelių VEGETA vištienos prieskonių
2 šaukštelių KIKKOMAN sojų padažo
750 ml SUKČIUS natūralaus kalakutienos sultinio
2 saujų džiovintų uogų ar vaisių (slyvų, abrikosų, vyšnių, spanguolių, razinų)
400 g konservuotų lęšių
Virtų ryžių troškiniui patiekti
1 saujelės granatų sėklų
1 saujos šviežių žalumynų
1 skiltelės citrinos
1. Svogūną ir česnakus supjaustykite kubeliais, morkas – griežinėliais, LAPINO PUOTA ančių kulšelių mėsą – vidutiniais gabaliukais.
2. Į įkaitintą puodą supilkite BIONATURALIS alyvuogių aliejų „Extra Virgin“, sudėkite ančių kulšelių mėsą, suberkite svogūnus, dalį česnakų ir morkas.
3. Dėkite ROKIŠKIO sviestą „Naminis“, pagardinkite VEGETA vištienos prieskoniais, suberkite likusį česnaką ir išmaišykite.
4. Supilkite KIKKOMAN sojų padažą ir SUKČIUS natūralų vištienos sultinį, suberkite džiovintus vaisius. Uždenkite dangtį ir troškinkite apie 40 min. Pabaigoje suberkite lęšius ir pavirkite apie 5–7 min.
5. Į dubenį sudėkite virtus ryžius, supilkite antienos troškinį, suberkite granatų sėklas.
6. Puoškite šviežiomis žolelėmis ir citrinos skiltele.
7. Troškinį galite patiekti su ryžiais, bulvėmis, bulvių koše arba grikiais.
Gardžių atradimų.