Dar viena vasara ir dar vienas kitokių, bet kaip visada neįtikėtinai gardžių, šaltibarščių
receptas atkeliauja į Jūsų namus tiesiai iš Alfo studijos.
Video receptą žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:
1 asm.
Gaminimo laikas: 20 min.
Šaltibarščiams pagaminti reikia:
4–5 SPILVA marinuotų agurkėlių
2 trumpavaisių agurkų
1 svogūnų laiško
1 saujos krapų
½ obuolio
3 šaukštų SPILVA marinuotų burokėlių
1 stiklinės ŽEMAITIJOS kefyro
1 šaukštelio DANSUKKER auksaspalvio cukraus sirupo
1 šaukštelio SACLA kaparėlių
50 ml TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens
1 virto kiaušinio
1 saujelės TALER klasikinių traškučių
1 saujelės raudonųjų serbentų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio šviežiai grūstų KOTANYI juodųjų pipirų
1. SPILVA marinuotus agurkėlius, ⅔ trumpavaisių agurkų, svogūnų laišką ir ½ kiekio
krapų susmulkinkite. Pasūdykite ir išmaišykite. Palikite pastovėti keletą minučių.
2. Iš obuolio išimkite sėklytes ir susmulkinkite ZYLE daržovių pjaustykle. Sumaišykite
su kitomis daržovėmis.
3. Į dubenį sudėkite SPILVA marinuotus burokėlius. Užpilkite ŽEMAITIJOS kefyru ir
pagardinkite KOTANYI šviežiai grūstais KOTANYI juodaisiais pipirais ir
DANSUKKER auksaspalviu cukraus sirupu. Išmaišykite.
4. Į ZYLE smulkintuvą sudėkite SACLA kaparėlius, likusį agurką, krapus ir supilkite
TICHĖ natūralų mineralinį vandenį. Gerai sumalkite ir gautą masę dėkite į šaldiklį
sustingti.
5. Į lėkštę supilkite šaltibarščių masę, ant viršaus dėkite per pusę perpjautą kiaušinį,
sudėkite pasmulkintus TALER klasikinius traškučius ir du šaukštus šaldytos agurkų
masės.
6. Papuoškite raudonaisiais serbentais bei krapų šakelėmis.
Skanaus.