Patiekalai-transformeriai yra puikus sprendimas tiems, kurie iki paskutinės minutės abejoja, ko norėtų labiau: pyrago, traškaus deserto, o gal blynelių?
Jeigu turite kriaušių ir obuolių, galite pasigaminti beveiki viską! Laidoje ALFAS ATSAKINGAI Alfas pasidalino vienu tokių receptų, kuris gali transformuotis ir į keptuvėje kepamą pyragą, ir į gaivų, traškų skanėstą. Pasimėgaukite.
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI
Patiekalui-transformeriui pagaminti reikia:
4–5 šaukštų miltų
2–3 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių
2 šaukštų ŽEMAITIJOS PIENO sviesto 82 % rieb.
2 obuolių
1 kriaušės
1 citrinos
Žiupsnelio KOTANYI cinamono
200 g ŽEMAITIJOS PIENO natūralios grietinėlės 36 % rieb.
3–4 šaukštų PAULUNS traškių javainių su mėlynėmis ir kopūstpalmių vaisiais
Keleto mėtos lapelių (papuošti)
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1. Į dubenį berkite miltus, DANSUKKER cukraus miltelius, žiupsnelį KOTANYI druskos,
dėkite mažais gabalėliais pjaustytą ŽEMAITIJOS PIENO sviestą. Viską maišykite pirštais.
Trupiniai neturi lipti prie rankų, jei matote, kad taip vyksta, įberkite miltų.
2. Į ZYLE keptuvę berkite paruoštus trupinius ir nustatę nedidelę kaitrą maišydami kepinkite.
3. Nulupkite obuolius ir kriaušes, išpjaukite sėklytes. Supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Berkite juos į keptuvę, įspauskite citrinos sulčių, dėkite šaukštą cukraus miltelių, KOTANYI
cinamono, įtarkuokite citrinos žievelės. Kepinkite tol, kol jie karamelizuosis, suminkštės ir taps
gražios karamelinės spalvos.
5. ŽEMAITIJOS PIENO natūralią grietinėlę ir žiupsnelį cukraus miltelių išplakite iki purumo.
6. Į dubenėlį dėkite karamelizuotus obuolius ir kriaušes, grietinėlę, PAULUNS traškius javainius
su mėlynėmis ir kopūstpalmių vaisiais, papuoškite mėtos lapeliais.
6. Į dubenėlį dėkite karamelizuotus obuolius ir kriaušes, iš šono dėkite grietinėlės, berkite
paruoštus trupinius ir papuoškite mėtos lapeliais.
Skanaus.