Patiekalas dienoms be mėsos. Turėkite omenyje, kad pagal šį receptą pagaminti žuvies kukuliai tokie skanūs, kad dingsta net nepasiekę stalo!
2 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 20 min.
Reikia:
0,5 kg lašišos (skirtos malti)
1 mažo svogūno
1 kiaušinio
1 šaukšto garstyčių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio baltųjų pipirų
Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės
Panko džiūvėsėlių (apvolioti)
200 g „OBELIŲ premium" majonezo
1 šaukštelio „sriracha“
1 citrinos sulčių
Sumalkite lašišą kartu su svogūnu. Paplakite kiaušinį, supilkite, sudėkite garstyčias ir sumaišykite, įberkite druskos, baltųjų pipirų, citrinų žievelės.
Viską išmaišykite, drėgnomis rankomis suformuokite kukulius, apvoliokite juos panko džiūvėsėliuose ir padėkite 15 min. į šaldytuvą.
Po to sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Majonezą sumaišykite su „sriracha“ ir citrinos sultimis.
Kukulius patiekite su majonezu. Pageidaujant – su žalumynais bei aitriosiomis paprikomis.
Skanaus!