Lėkštė, pilna jaukios, kvapnios sriubos yra lyg šiltas apkabinimas. O jeigu apkabinimo nereikia, tai sotus, daržovių pilnas patiekalas tikrai niekam neprošal. Lengvas receptas.
Daržovių sriubai reikia:
1 svogūno
1 morkos
1 saliero stiebo
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
2 nedidelių bulvių
1 batato
200 g nuvalyto moliūgo
200 g šaldytų šparaginių pupelių arba pupelių edamame
½ citrinos sulčių
Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės
1 šaukštelio pankolio sėklų
½ šaukštelio kumino
Žiupsnelio ciberžolės
Žiupsnelio druskos
1.Morką ir svogūną smulkiai supjaustykite. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, suberkite daržoves ir pakepinkite jas, nustatę mažą kaitrą.
2.Į puodą supilkite vandenį (apie 2 l) ir užvirinkite.
3.Bulves ir batatą stambiai supjaustykite. Suberkite į verdantį vandenį. Virkite nustatę nedidelę kaitrą apie 15 min. Suberkite pupeles.
4.Kuminus ir pankolius pakaitinkite sausoje keptuvėje, sugrūskite grūstuvėje, suberkite juos į sriubą. Pavirkite dar apie 15 min. Galiausiai suberkite druską, citrinų žievelę, leiskite užvirti. Patiekdami pagardinkite citrinų sultimis.
Skanaus!