Laidų vedėjas, žurnalistas ir humoro meistras Timūras Augucevičius pasakoja apie netikėtą desertą, kuriuo jį būtų galima papirkti, skanias vietas, į kurias rekomenduoja vestis vaikus, ir dalijasi greitai pagaminamu, sveiku ir daug kartų išbandytu vištienos troškiniu visai šeimai.
Mėgsti gaminti?
Mielai einu pas draugus, kurie farširuoja fazanus, bet pats esu gana ūkiškas. Anksčiau gamindavau daugiau, čia laikais, kai su būsima žmona dar tik draugavome ir norėjosi romantikos. Dabar gyvenimo realijos verčia dažnokai išeiti iš namų. Bet pastebėjau, kad išėjęs kažkur pavalgyti po to neretai gailiesi, kad nesigaminai namie. Nes eiti tenka su vaikais. O su jais tenka ilgai strateguoti ir planuoti, kada eiti, kur eiti, kad maistą greit atneštų, kad jiems ten būtų ką veikti ir panašiai. Ir vis tiek visko pasitaiko – ypač pabūti kavinės lankytojų dėmesio centre.
O romantiškų vakarienių dviese nebūna?
Čia tokia prabanga, kad net neatsimenu tokio dalyko (juokiasi). Na, geriau pagalvojus, gal kartais ir nueinam, bet tada nuo ramybės ir tylos darosi nejauku. Sėdime ir žiūrime vienas į kitą nustebę. Lyg raktus namie palikę. Bet tada valgome kažką, ką ruošia lėtai ir skaniai: antieną, australišką jautį…
Tai gal nereikia jums tų restoranų – gal maistą namuose puikiai ruošia žmona?
Na, kaip (atodūsis). Gal labai nesupyks, bet nėra ji virtuvės deivė. Taip, ji stengiasi, bet po tų eksperimentų numojam ranka ir išeiname kažkur valgyti. Jei gamina pagal knygą, amžinai neišeina – gal knygose blogai proporcijas autoriai nurodo? Visko gali būti. O jei meta produktus iš akies, iš jausmo gamina, tada išeina. Jei, žinoma, nepamiršta verdančio puodo ir nepradeda daryti ko kito. Pavyzdžiui, neseniai ištraukė bulvytes iš šaldymo kameros, sudėjo į keptuvę, nuėjo prie kompiuterio ir pamiršo. Kad bulvės iškeptų, juk turi jas vartyti, stovėti šalia. Tai aš tą kepimą stebiu kaip realybės šou iš šalies ir svarstau, kada įsikišti. Va, kvapas atkeliauja degėsių, va – tuoj degs, va, jau tuoj dūmai rūks. O ji – nieko, su ausinėmis sėdi.
Patiekalas, kuriam visada tari „taip“?
Baltas sūris su uogiene. Klasika. Arba tinginys, tik prekybos centruose geriau to pyrago nepirkti, nes kartą esu jame mazgotės gabalą atradęs.
O kam sakai „ne“?
Nemėgstu kaimiškų produktų, nors pats kaime augęs. Neįsivaizduoju savęs, geriančio šiltą karvės pieną.
Kokiu desertu tave geriausia papirkti?
Man maistas nėra kažkas, ką vertinčiau kaip labai didelę vertybę ar labai išaukštinčiau. Maistas man kaip šaligatvis – nesvarbu, koks jis, svarbu, kad yra ir gali patogiai nueiti iš namų į darbą ir atgal. Taigi, kad ir kaip mėgstu saldumynus, o ypač pyragą tinginį, kurį perku kioske, man geriausias kyšis – didelė iškirptė. Netikra viltis, suteikta vyrui – geriausias papirkimo būdas.
TOP 5 vietos, kurios, anot Timūro, idealiai tinka pietums su vaikais
„Ikea“ Cezario salotos su vištiena. Valerijos Stonytės nuotr.
IKEA
Kukuliukų ir žaidimų meka numeris 1. Vaikams ten geriausia, o kai jiems gerai, tai ir mums OK. O ką valgom, tai ir neįvardysiu. Valgom, kas greit susivalgo. Laukti ypatingo maisto, kol jį paruoš, kol atneš, su visais reveransais, nėra kada.
Adresas: Vikingų 1, Vilnius
Vapiano
Dar vienas taškas, kuriame greit pagamina skanų maistą. Vaikai mėgsta žiūrėti, kaip prie jų akių gamina patiekalus, tai išeina dviguba pramoga.
Adresas: Konstitucijos pr. 7A
Submarine
Jame irgi gali stebėti procesą, kaip picą daro. Kainos ir kokybės santykis puikus, knygų pridėta, ne snobiška vieta.
Adresas: Vytenio 51, Gynėjų 2, Vilnius
Paupio 12
Mano mėgstama vieta. Jie labai gerai paruošia antieną taukuose, padavėjai ateina tada, kada reikia, graži muzika groja ir šiaip jauku.
Adresas: Paupio 12, Vilnius
Subway
Tobulas greito maisto taškas, kuriame viskas šviežia, išsirenki, ko tiksliai nori, ir žaibiškai tai gauni. Ir skonis – tarsi namuose darytum.
Adresas: Upes g. 9, Vilnius
Tinginio vištiena pagal Timūrą
Jums reikės:
Vištienos krūtinėlės
1 brokolio
1 cukinijos
1 didelės ar kelių mažesnių morkų
1 svogūno
Žirnių ankščių
Druskos, pipirų, šlakelio sojų padažo, aliejaus
Kaip gaminti
Viską susipjaustome, išskyrus žirnius ir morką (ją būtina tarkuoti, antraip per ilgai keps). Įkaitintoje keptuvėje aliejuje apkepame svogūną, sudedame daržoves ir vištieną, pabarstome prieskoniais, įpilame šiek tiek sojų padažo ir kepame, kol viskas iškepa, bet daržovės dar lieka traškios.