4 asm.
Tirštai jūros gėrybių sriubai reikia:
1 rausvojo svogūno
kelių saliero stiebų
1 batato
50 g sviesto
šlakelio aliejaus
1 šaukštelio cukraus
1 šaukštelio kario pastos
kelių šaukštų romo
200 g krevečių
150 g įvairių jūros gėrybių (midijų, aštuonkojų arba mėgstamos žuvies)
600 ml vištienos sultinio
400 ml kokosų pieno
1 žaliosios citrinos
šviežios aitriosios paprikos (pagal skonį)
½ šaukštelio druskos
Svogūną, saliero stiebus bei nuluptą batatą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir apkepkite su sviestu ir aliejumi.
Suberkite cukrų, sudėkite kario pastą ir supilkite romą. Maišydami kepkite kelias minutes.
Suberkite krevetes, jūros gėrybes ir kepkite dar kelias minutes.
Supilkite sultinį, kokosų pieną, pagardinkite druska ir užvirkite.
Uždenkite dangčiu ir leiskite sriubai pastovėti apie 5 min. Patiekite lėkštėje su žaliosios citrinos skiltele ir gabalėliu aitriosios paprikos.
Skanaus!