top of page

Paruošk gardžiuosius ryžius greitai ir lengvai – tarsi azijietiškame restorane (Alfo receptas)

Kol restoranai vis dar uždaryti, Alfas dalinasi geriausių restoranų verto patiekalo receptu, kaip ryžius paruošti namuose skaniai ir tik per kelias minutes!


Ryžiai, krevetės, „shiitake“ grybai, baklažanai – subtiliai rytietiškas skonių derinys, vienoje lėkštėje sukuriantis patiekalą, kurio dėka pajusite Azijos skonį.


Azijietiški ryžiai su krevetėmis ir baklažanais, Alfo Ivanausko receptas

Azijietiškiems ryžiams paruošti reikia:

  • 1–2 kubelių daržovių sultinio

  • 2 stiklinių vandens

  • 3–4 skiltelių česnako

  • 1 nedidelio gabalėlio imbiero

  • Ryšulėlio svogūnų laiškų

  • Ryšulėlio kalendrų

  • 2 stiklinių „shiitake“ grybų

  • 1 vidutinio baklažano

  • 320 g didžiųjų surimio krevečių

  • 2–3 šaukštų sezamų aliejaus

  • 1–2 šaukštų FELIX krienų padažo

  • 3 šaukštų austrių padažo

  • 2–3 šaukštų sojų padažo

  • 1 stiklinės virtų ryžių

  • Žiupsnelio baltųjų pipirų

  • 5–6 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Žaliosios citrinos skiltelės

  • Druskos pagal skonį

  1. Daržovių sultinio kubelius ištirpinkite verdančiame vandenyje, leiskite truputį pravėsti.

  2. Česnaką, imbierą, svogūnų laiškus ir kalendrą smulkiai sukapokite, „shiitake“ grybus supjaustykite į 2–3 dalis, baklažaną smulkesniais kubeliais.

  3. Atsidėkite papuošimui maždaug 3 didžiąsias surimio krevetes, likusias supjaustykite plonais griežinėliais.

  4. Įkaitintoje keptuvėje su 2–3 šaukštais alyvuogių aliejaus lengvai pakepinkite grybus, imbierą, česnaką, dėkite pjaustytas krevetes ir pakepinę apie 1 min. pilkite sezamų aliejų, pabarstykite baltaisiais pipirais ir dėkite FELIX krienų padažą, viską gerai išmaišykite.

  5. Įkaitintame prikaistuvyje ar puode su likusiu alyvuogių aliejumi pakepinkite baklažaną, kol gražiai apskrus. Pilkite austrių ir sojų padažus, dėkite ryžius, kepintus grybus su krevetėmis, užpilkite daržovių sultiniu, išmaišykite, užvirkite ir uždengę bei sumažinę kaitrą virkite 12–15 min.

  6. Papuošimui skirtas 2 surimio krevetes supjaustykite griežinėliais, likusią palikite nepjaustytą. Į lėkštę dėkite ryžius, ant jų griežinėliais pjaustytas krevetes, pabarstykite kapotais svogūnų laiškais, kalendra ir papuoškite nepjaustyta krevete ir žaliosios citrinos skiltele.


Azijietišką ryžių patiekalą Alfas patiekė IITTALA induose





Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page