top of page

„Pannukakku“ – suomiškas blynas per visą skardą (Receptas)

Pusryčiams, vakarienei, įsidėti į užkandžių dėžutę – suomiškas blynas per visą skardą tinka beveik visiems gyvenimo atvejams. Greitai užmaišomas, dar paprasčiau – orkaitėje iškepamas. Kol keps gardus patiekalas, galite paskaityti knygą!


Suomiškas blynas per visą skardą_orkaitėje keptas blynas_receptas
VMG nuotr.

.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 25 min.

Orkaitės t-ra 220 °C


Blynui per visą skardą paruošti reikia:

  • 4 kiaušinių

  • 1 kupino šaukšto cukraus

  • Žiupsnelio druskos

  • 500 ml pieno

  • 250 g miltų

  • 50 g sviesto

  • Braškių uogienės, miltelinio cukraus (patiekti)

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros, orkaitės kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Suplakite kartu kiaušinius, cukrų, druską ir pieną. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.

3. Sviestą ištirpinkite ir vos šiltą supilkite į tešlą. Permaišykite.

4. Tešlą supilkite į skardą ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 min. – blyno paviršius turi būti gražiai apskrudęs. Neišsigąskite, blynas orkaitėje kyla tiesiog akyse, tampa įvairių formų, pučiasi, vėliau jis subliukš.

5. Iškepusį blyną patiekite su norimu priedu.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page