Reikia:
600 ml plakamosios grietinėlės
200 ml pieno
100 g cukraus
16 g DR. OETKER želatinos
1 vanilės ankšties
Braškiniam sluoksniui:
6–8 didelių braškių
1 pakelio DR.OETKER braškių želė
½ šaukštelio balzaminio acto
Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1. Nedideliame puodelyje užvirinkite grietinėlę su pienu ir cukrumi, įberkite peilio bukąja puse iškrapštytų vanilės sėklyčių ir kaitinkite viską ant labai mažos ugnies apie 10 min.
2. Į karštą skystį suberkite DR.OETKER želatiną ir intensyviai maišykite, kol ji ištirps.
3. Ištirpusią želatiną sukrėskite į karštą grietinėlę ir gerai išmaišykite.
4. Paruoštą masę perkoškite per tankų audinį, supilkite į desertui skirtas taures ir palikite stingti.
5. Braškes supjaustykite, pašlakstykite balzaminiu actu ir pabarstykite pipirais. Palikite 5 min.
6. Užvirinkite 500 ml vandens, suberkite DR. OETKER braškių želė ir intensyviai išmaišykite. Kai milteliai ištirps, atvėsinkite.
7. Ant „panna cotta“ sudėkite nuvarvintas braškes, užpilkite braškių želė tirpalu ir sustingdykite.